İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda dinlenen gizli tanık İmdat mahkeme heyetinin, savcının ve avukatların sorularını yanıtladı. Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, "Ali Kalkancı ile Alparslan Arslan’ın ilişkisi neydi?" diye sordu. Gizli Tanık İmdat, "Alparslan Arslan, Ali Kalkancı’nın dergahına gelirdi. İstanbul Hukuk’ta okuyan bir grup gelir giderdi" diye cevap verdi. Tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk'ün soruları üzerine Gizli Tanık İmdat, "1990’lı yıllarda Ali Kalkancı’nın dergahına gelenler arasında Alparslan Arslan da vardı. 1992-1993 yıllarında.. O zaman Hukuk Fakültesi’nde talebeydi. Mehmet Zekeriya Öztürk, 2004 haziran ayında Ali Kalkancı’ya ‘Kadıköy’den genç avukatlar getirebilirim’ dedi. Ali Kalkancı kabul etmedi" diye konuştu.


"DERGAHA GELENİN ARSLAN OLDUĞUNU NASIL ANLADINIZ?"


Söz alan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük, "İfadenizde Alparslan Arslan hukuk fakültesi öğrencisiyken 1990, 1991, 1992 yıllarında Ali Kalkancı'nın dergahına geliyordu' dediniz. Arslan o tarihlerde 14-15 yaşlarındaydı. Dergah gelen Arslan mıydı, emin misiniz? Arslan o tarihte ailesiyle beraber yaşıyor. 14 yaşında hukukta okumasına imkan yok. Bu şartlar altında dergaha gelen kişinin Arslan olma ihtimali yok" diye konuştu. Gizli Tanık İmdat, bir süre sessiz kaldıktan sonra sorunun tekrarlanmasını istedi. Avukat Küçük, "Dergaha gelen kişinin Alparslan Arslan olduğunu nasıl anladınız?" diyerek sorusunu tekrarladı. Sinirlenen Mahkeme Başkanı Özese, avukat Küçük'ün yönlendirme soru sormamasını istedi. Avukat Küçük sorularına müdahale edilmemesini isterken, gizli tanık İmdat ise "28 Şubat'tan önceydi" diyerek soruya cevap verdi.


VELİ KÜÇÜK: SAYIN BAŞKANIM ÇOK SİNİRLİSİNİZ


Mahkeme Başkanı Özese, gizli tanığın kimliğini açığa çıkaracak soru sorulmamasını söyleyerek avukat Küçük'ü uyardı. Avukat Zeynep Küçük, "Savunma hakkına saygınıza çok teşekkür ederim" dedi. Söz alan tutuklu sanık Veli Küçük de, " Sayın başkanım sizi çok seviyoruz. Çok sinirlisiniz. Bir kontrole gidin" şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı Özese ise, "Herkes birbirine sabır göstermek zorunda. Yönlendirme yapılan, aynı mahiyetteki sorular soruluyor" diyerek açıklama yaptı. Avukat Zeynep Küçük'ün gizli tanığın, her zaman Ali Kalkancı'nın yanındaymış gibi sorulara cevap verdiğini ifade etti. Gizli Tanık İmdat, "Ali Kalkancı bize göre bir şeyhdir. Ağzından çıkanı not alırız. Bana herşeyi not alın' derdi" dedi.


Gizli Tanık İmdat, "28 Şubat sürecinde Ali Kalkancı ‘Bunların hepsi yargılanacak’ demişti. Mağdur edilen binlerce insan vardır. Bugün belki siz de mağdursunuz. O zaman Ali Kalkancı'yı nasıl figüran yaptılarsa bugün de siz... u sistemin çürüklüğünden. Veli Paşa da kendi kendine bu kadar insanı kontrol edemezdi." ifadesini kullandı.


Gizli tanığın dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verildi.


(BB)