Bitlis- Tatvan karayolu üzerinde bulunan El-Aman Hanı Kültür Merkezinde yapılan açılışa, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Belediye Başkanı AK Parti'li Fehmi Alaydın, Eren Holding Yönetim Kurlu Üyesi İsmail Eren, kurum amirleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, üniversite olarak bilim yarışına gireceklerini belirterek Bitlis'in, çevresindeki illere de ışık olacağını söyledi. Yurdakul, "Bilimimizi desteklememiz gerekiyor. Üniversitemizin proje üreten, insan odaklı çalışan bir üniversite olacağını ümit ediyoruz. Biz yatırımcılarımızı Bitlis'e davet ediyoruz. Özel sektör üniversite işbirliği gerçeğini görerek, çalışma gerçekleştirmek gerekiyor" dedi.

Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru da üniversitenin Bitlis’in yerel dinamikleri ile birlikte çalışma arzusu içerisinde olduğunu, tüm sivil toplum örgütlerine ve yerel yönetime kapıları açtıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Doğru, "Gelin ilimizi birlikte büyütelim ve geliştirelim. İlimizin gelişimi açısından yapılacak her türlü çalışmada bizlerde varız. Üniversitemiz akademik personel sayısı, fakülte-bölüm sayısı ve öğrenci sayısında da bölge ve ülke genelindeki üniversiteler arasında en iyi sıralarda yerini almaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ergin Özakçora, 'Çağdaş Türk Dünyası ve Kazakistan Örneği' konulu ilk dersi verdi.