Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin bir süredir takip ettiği suç örgütüne yönelik salı günü sabaha karşı 8 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Zonguldak, Denizli, Kocaeli, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Tekirdağ ve İstanbul'da toplam 130 kişi gözaltına alındı. Ereğli'ye getirilen örgüt üyeleri arasında, bazı GSM şirketlerinin bayilerinde çalışanların da bulunduğu belirtildi. Örgütün liderliğini de N.G. adlı kişinin yaptığı tespit edildi.

Örgütün, sahte belgelerle KKTC'den alınmış gibi gösterilen sürücü belgelerini, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'ne başvurarak Türkiye Cumhuriyeti sürücü belgelerine dönüştürdüğü ve karşılğında toplam 132 bin 960 lira kazanç sağladığı saptandı. Örgüt üyelerinin sahte diploma, mezuniyet ve ustalık belgeleri düzenleyerek, ehliyet alma yeterliliği bulunmayan kişilerin sürücü belgesi almalarını  sağladığı da belirlendi. Örgütün ayrıca, internet üzerinden 2 GSM şirketinin veri tabanlarına girerek kimlik bilgilerini elde ettiği müşterileri adına sahte kimlik belgesi düzenlediği, bu kimliklerle de cep telefonu kampanyalı hat alıp, cep telefonlarını ucuz fiyatlara satarak 132 bin 500 lira gelir elde ettikleri saptandı.

Örgütün usulsüz yollarla temin ettiği suç eşyalarını satın aldıkları ve kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 104'ü, Emniyet'teki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 26 kişi ise 'örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, mühürde ve resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak, bilişim sistemine girmek' suçlarından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili 20 kişinin daha arandığı belirtildi.



İÇ(EE/SS)