Ereğli Belediyesi'nce düzenlenen hamsi festivali her sene olduğu gibi yılda vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Sahil bandındaki Amfi tiyatroda düzenlenen Hamsi Festivali'ne Ereğli halkıyla beraber çevre il ve ilçelerden binlerce kişi katıldı. Saat 13.00’de başlayan festivalde, dün temizlenerek hazırlanan 20 ton hamsi balıkçı tekneleriyle festival alanına getirilerek hazırlanan havuzlara döküldü. Balık dağıtımını Ereğli Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık başlattı. Daha sonra havuzların etrafına toplanan halk, balıklardan almak isterken izdihama yol açtı. Hamsilere güçlükle ulaşabilenler ise kürek bulamayınca balıkları elleriyle poşetlere doldurdu. Hamsi havuzun da balıkların bitmesiyle kamyonlardaki balıklar dağıtılmaya başlandı. Bu sırada balık almaya çalışan kadınlar ezilme tehlikesi yaşadı.

Festivalde hamsiyle birlikte 7 bin ekmek, 7 bin paket helva, 1 ton soğan ve 1 ton mangal kömürü dağıtıldı. Balıklarını alanlar, belediye ekiplerinin kurduğu mangallarda hamsileri pişirerek yedi. Hamsileri yiyenler, müzik eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

Festivalde konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şöyle konuştu:

"İlk kez 2002'de yaptığımız festivalle en uzun mangal rekoruyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştik. Bu yılda muhteşem bir ortam var. Ankara’dan, İstanbul’dan hatta İskenderun’dan gelenler oldu. Bugün çok mutluyum. 15 ton ile yola çıktığımız festivalde 20 tondan fazla hamsi dağıtıldı. Motorlarla hamsiler gelmeye devam ediyor. Her şeyimiz bol. Izgaraları dağıttık. Tahminimizin çok üzerinde kalabalık var. Her şey çok güzel. Vatandaşlarımızın güzel bir gün geçirmesini istiyorum."



İÇ(EE/SS)