Dün saat 16.00 sıralarında Kestaneci Mahallesi Merkez Sokak'ta, Metin Koç'un da içinde bulunduğu 42 yaşındaki Ferhat Akçabelen yönetimindeki 67 LZ 516 plakalı otomobile, arkadan gelen içinde 5 kişinin bulunduğu 67 LA 991 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle duran otomobilin sağ ön koltuğunda oturan Metin Koç, arkadaki araçtan inen kişiler tarafından silahla kalbinden ve başından vurularak öldürüldü. Sürücü Akçabelen ise yara almadan kurtuldu.

Polis, cinayetin ardından kaçan 5 kişinin kimliklerini belirledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Metin Koç'un, E.M. ve 4 adamı tarafından öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada E.M.'nin, Metin Koç'un ağabeyi Cemal Koç'tan ilçedeki birkaç kişiyi öldürmesini istediği, kabul etmemesi nedeniyle de aralarında husumet başladığı belirtildi. Metin Koç'un, başka bir suçtan bulunduğu cezaevinden 1 hafta önce çıkan ve kayıplara karışan ağabeyi Cemal Koç'u, E.M.'nin kaçırmasından şüphelendiği, bu yüzden de E.M.'nin evinin bulunduğu sokağa gittiği ve öldürüldüğü bildirildi.

Polis, kaçan E.M. ile adamları E.H., T.H., K.A. ve Y.E.'yi aramalarını sürdürürken, olayın ardından şüphelilerin hasarlı araçlarını saklamalarına yardım eden ve sokaktaki araç parçalarını da toplayarak delilleri kararttıkları iddia edilen akrabaları S.A., D.H., S.H., M.H. ve İ.G. ise gözaltına alındı. Cemal Koç'un hala kayıp olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



İÇ(EE/SS)