Kütahya'nın Altıntaş ilçesi yakınlarında yapımı tamamlanan bölgesel nitelikteki Zafer Havalimanı'nın açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Ömer Ömer Dnçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak valileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmanın ilk bölümünde dış politikadaki gelişmelere değindi, Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında gözümüzün olmadığını söyledi.

Türkiye'nin bölgede huzur istediğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemize yönelik sorun olursa gerekli tedbiri almaktan çekinmeyiz, tehdit karşısında asla sessiz ve tepkisiz kalamayız. Biz elbette Gazi Mustafa Kemal gibi 'Yurtta sulh cihanda sulh' diyoruz ve gereğini yapıyoruz, barışçı bir dış politika izliyoruz. Ancak Akçakale'ye bomba atan 5 vatandaşımız şehit olursa bunun misliyle cevabını veririz. Gazi Mustafa Kemal, Çanakkale'ye gelene 'Yurtta sulh' demedi, Çanakkale Savaşı, Kocatepe bunun için yapılmadı. Yurtta sulh cihanda sulhu tepkisizlik olarak yorumlayamayız."

Gazze'de masum insanların, çocukların üzerine bomba yağarken sessiz kalamayacaklarını belirten Erdoğan, "Kreşler bombalanırken biz sessiz mi kalacağız. Suriye'deki kardeşlerimiz uçaklardan bombalanırken biz her koyun kendi bacağından asılır deyip buna seyirci mi kalacağız? Suriye’den gelenler muhaliflerin zulmünden değil, zorba zalimden kaçıp geldi. Bize bunları seyretmek yakışır m? Biz zulümden kaçanlara kapımızı açtık. Tarih bize sorumluluk yüklediği için açtık. Bu bize yakıştığı için açtık. Biz, Domaniç'teki o Osmanlıyı kuran ruhun anlayışı ile açtık" diye konuştu.

'MUHTEŞEM YÜZYEL' ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan, televizyonda yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisini de eleştirerek, milletin değerleriyle oynandığı görüşünü savundu. Ecdadın at sırtında gittiği her yere kendilerinin de gideceğini, onların ilgilendiği her yerle ilgileneceklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar televizyon ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o Muhteşem Yüzyıl dizisindeki gibi sanıyor. Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni tanımadık. Biz öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o gördünüz televizyonlarda gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Geçmedi, bunu çok iyi bilmeniz lazım. Onu çok iyi anlamamız lazım. Neden? O dizilerinin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Ve bu konuda da ilgileri uyarmamıza rağmen, yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz. Böyle bir anlayış olamaz. Bu milletin değerleriyle oynayanlara milletçe gereken dersin, gereken cevabın hukuk içerisinde verilmesi gerekir."

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Başbakan Erdoğan, şehitlerin ve şehitliklerin bulunduğu her yere gittiklerini, orada bulunan kardeşlerin sorunlarıyla ilgilendiklerini anlattığı konuşmasında, "Bu aziz millet tarihi boyunca bunu yaptı, bugün de biz bunu yapıyoruz" dedi. Suriye ile ilgilenmelerini eleştiren muhalefetin, gidip Beşar Esat ile fotoğraf çektirdiğini anlatan Erdoğan, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Kendileri gidip Suriye'deki zalim, eli kanlı gayri meşru rejimi desteklemekten o rejimin eli kanlı lideriyle hatıra fotoğrafı çektirmekten çekinmiyorlar. Mazlumun yanında yer aldığımız için haklının yanında yer aldığımız için ciddi şekilde rahatsız oluyorlar. Çünkü kendileri tarihleri boyunca zalimlerin yanında yer aldılar. Bu ana muhalefet Hitler’in yanında yer aldı, Mussoli'nin yanında yer aldı, daha sonra gitti Stalan'in yanında yer aldı. Tarihleri boyunca her zaman kan dökenlerin halkına zulmedenlerin yanında yer aldı. Bugün de anısını yapıyorlar. Zalimden yana çıkıyor, zalime arka çıkıyor. Muzlumu görmezden geliyor."

"HAVALİMANI 3 İLE YARIM SAAT MESAFEDE"

Başbakan Erdoğan konuşmasında Zafer Havalimanı'nın 36 ayda bitirilmesi gerekirken 18 ayda tamamlandığını belirterek, "Buranın en büyük güzelliği Afyonkarahisar, Uşak ve Kütaya'ya yarım saat mesafede olması. Zafer Havalimanı yap-işlet devret modeliyle yapılan ilk bölgesel havalimanı. Ayıraca özel sektörle işletilecek ilk havalimanı" dedi.

Havayolunu halkın yolu yaptıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, tüneller açıp duble yolları hizmete açtıklarını belirttiği konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Ferhatız siz ise Şinsiniz. Biz size aşığız. Bu milletin efendisi değil hizmetkarız. Bu can bu tende olduğu sürece size hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütün gayretimiz Türkiye'nin ilk 10 ülke arasına girmesi. Türkiye dedikodularla yönetilen ülke değildir, olmamalıdır. Farklı şekilde konuşanlar olacak ama bu kervan yoluna devam edecek. Tarifeli sefer düzenlenen hava limanı 26 idi,şimdi hava limanı sayısı 48 oldu. Yolcu sayısı 118 milyona ulaştı, sene sonunda 131 milyonu bulacak" dedi.

Erdoğan, bölgedeki termal kaynakların bulunduğuna dikkat çekerek Zafer Havalimanı'nın açılmasıyla hem dış hem iç turizmin gelişeceğini sözlerine ekledi.

ÜÇ İLDEN HEDİYE

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından hava limanını yapımını üstlenen IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen'e hava limanının ruhsatını verdi. Çeçen de Erdoğan'a Kütahya'nın sembolü olan çiniden yapılmış tabak, Afyonkarahisar'ın sembolü mermerden yapılmış olan duvar süsü ve Uşak'ın simgesi kilim hediye etti.

Olimpiyatlarda Türkiye'ye atletizmde altın madalya kazandıran ve Kütahya'da öğretmenlik yapan Aslı Çakır Alptekin de yarışmada koştuğu 22 gram ağırlığındaki ayakkabılarını Erdoğan'a verdi.

Erdoğan daha sonra Zafer Havalimanı ile birlikte TOKİ konutları, ilköğretim okulları ve çeşitli tesislerin toplu açılışını törene katılan bakanlarla birlikte yaptı. Erdoğan daha sonra helikopterle Simav'a hareket etti.