"Bir takım kirli eller benim bu güzel ülkemde kaos çıkaramaz. Hangi örgütü kullanırlarsa kullansınlar. Hangi maşayı kullanırlarsa, hangi ajanı, haini kullanırlarsa kullansınlar, bu millet istiklali uğruna o uluslararası örgütlere de gereken cevabı gerektiği gibi vermesini bilir. Herkes haddini bilecek. Bunlar 27 Mayıs’ta 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta kaldı. Bu millet uyandı. Güçlendi, hiç kimse bu ülkeye bu millete diz çöktüremez. Hiç kimse bu milletin boynuna altın lale takamaz."


"Bir haftadır yargıdaki emniyetteki odaklar eliyle, Türkiye’de bir komplo uygulamaya kondu. Yolsuzluk kisvesi altında, son derece hukuksuz, çirkin, aynı zamanda da son derece karanlık bir tuzak kuruluyor. Oluşturmak istedikleri algıya sakın ha itibar etmeyin."


"Bu tuzağın amacı başka. Biz göreve geldiğimizde devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Faiz oranını yüzde 4,5’lara kadar çektik. Hazmedemediler. Gezi olaylarıyla birden rekora giderken maalesef bu faiz yeniden yükselmeye başladı. Ne yazık ki Türkiye içindeki bir takım örgütler de bu kirli tuzakta maşa oldu, destek verdiler. Bu tezgahın değirmenine su taşıdılar. O kirli eller kırılacaktır. Bu ülke bağımsız kalacak. Uluslararası örgütlerin operasyon sahası olmadı olmayacak. Yolsuzluk kılıfı altında bu ülkede faiz, savaş ve kan lobisinin operasyon yapmasına izin vermeyeceğiz. 30 Mart’ta bu oyunu siz bozacaksınız."

Kılıçdaroğlu: Şeytan üçgeni var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da açıklamasında "İçinde bakanların, oğullarının, iş adamlarının olduğu bir tablo. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki yolsuzluk tek başına yapılacak bir olay değil. üç önemli ayağı var yolsuzluğun. Önce yolsuzluğa izin verecek kirli bir siyasetçiye ihtiyaç var. ikinci ayağı o siyasetçinin emrindeki bürokratlar. Yeteri kadar kirli bürokrata ihtiyaç var. Üçüncü ayağı devleti hortumlamayı iş edinen kirli iş adamı. Biz buna şeytan üçgeni diyoruz." dedi. Sıradan bir olay değil, örgütlü bir olay. Bilinçli bir olay. Devleti hortumlayan bir yapı var karşımızda." dedi.