Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Antalya İl Teşkilatı'nın Kepez ilçesindeki Hasan Doğan Stadyumu'nda düzenlenen il kongresinin ardından, Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplu açılışa katıldı. Eşi Emine Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İlksen Küçük, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Ak Parti Antalya milletvekillerinin de eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, tören alanına girişte vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ ALDI

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, tören alanına girişte vatandaşları selamladı. Vatandaşlar ise seslerini duyurmaya çalıştıkları Erdoğan'a yardım taleplerini iletmek için yoğun çaba sarf etti. Başbakan Erdoğan ise vatandaşların yardım taleplerinin yer aldığı mektupları korumaları aracılığıyla aldı ve tören sırasında okudu. Başbakan Erdoğan, Dilek Çüncü adlı bir kadının çocuklarını okutabilmek için yardım talebinde bulunmasını geri çevirmedi. Emine Erdoğan ise kucağına aldığı bir çocuğu sevdi, su içirdi ve oyuncak hediye etti.

439 MİLYON LİRALIK YATIRIMLARI AÇTI

Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, toplam tutarı 439 milyon TL olan 68 ayrı eseri Antalya'ya kazandırdıklarını söyledi. Bütün Türkiye'de eğitim altyapısına büyük önem verdiklerini, Antalya'da da bunu hayata geçirdiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bugün burada Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı, Muratpaşa, Demre, Elmalı, Gazipaşa ve Manavgat'ta içlerinde bir sağlık meslek lisesi, bir anaokulu ve 8 ilköğretim okulunun bulunduğu 10 ayrı eğitim kurumunun açılışını yapıyoruz. Manavgat ve Finike'de iki spor salonu yaptık. Akdeniz Üniversitesi son yıllarda yaptığı atılımla ülkemizin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olma yolunda önemli mesafe kat etti. Üniversitemiz 119 trilyon yatırımla tam 28 eser vücuda getirdi. Üniversitemizin bütün bu yatırımlarını da hizmete sunuyoruz."

HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Antalya'da inşa ettiği 2 bin 536 konutun da açılışını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Kepez Belediyesi'nin 108 milyon liralık yatırımla tamamladığı 16 proje, Döşemealtı Belediyesi'nin ise 12 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiği projelerin açılışını yaptıklarını aktardı. Başbakan Erdoğan, "Bütün bu rakamların bu eserlerin Antalyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah ömür verdikçe, tüm yol arkadaşlarımızla birlikte Antalyamıza, 81 vilayeti, 75 milyon insanıyla bütün ülkemize hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından toplu açılış töreni için kurdele kesimi yapıldı.

ÇOCUKLARI İÇİN YARDIM İSTEDİ

Başbakan Erdoğan'ın tören alanına girişinde yardım talebinde bulunan Dilek Çüncü, tören sonrasında gazetecilere Yiğit ve Elif isimli çocuklarını okutmak için Erdoğan'dan yardım istediğini söyledi. Evlere temizliğe giderek geçinmeye çalıştıklarını aktaran Dilek Çüncü, "Çocuklarımı emanet edecek kimsem yok, ekonomik güçlük çekiyorum. Bu nedenle de Başbakan Erdoğan'dan yardım istedim" diye konuştu.

ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI

Törenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nden ayrıldı.

Başbakanlık otobüsü ile Sakarya Bulvarı üzerinde ilerleyen Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan sık sık yolda gördükleri çocuklara oyuncak verirken, otobüsten inerek vatandaşlarla da sohbet etti.

DÜĞÜN EVİNİ ZİYARET ETTİ

Sakarya Bulvarı'nda ilerleyen Başbakan Erdoğan, bir düğün evini de ziyaret etti. Davul zurna eşliğinde Kemal Cesur'un oğlunu evlendirdiği düğün evine giren Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilmeyen düğün evinde yaklaşık 15 dakika oturan Başbakan Erdoğan, düğün evinden ayrılarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gitti.