Çözüm sürecinde toplumun tüm kesimlerini terör gibi milli bir meselede yanlarında görmek istediklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partilere yaptıkları çağrının benzerini medyaya yaptıklarını, terör gibi hassas bir konuda milletin hassasiyetlerini gözetmelerini istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Patronlarıyla görüştük, genel yayın yönetmenleriyle görüştük. Maalesef yeterli desteği yine bulamadık. Bakın burada şunu açık açık söylemek durumundayım. Terörist başlarıyla, teröristlerin liderleriyle görüşmeyi başarı telakki eden medya mensupları var. Acaba siz bunları yapmak suretiyle benim milletime, benim ülkeme, terörün çözümüne ne kazandırdınız bunu söyler misiniz? Dünyanın hemen her yer yerinde belli siyasi gruplar bu tip terör faaliyetlerine sempati duymuş, kimi zaman aleni, kimi zaman gizli bu tür faaliyetleri sempatiyle yaklaşmışlardır. Maalesef işte bizde bunu yaptılar, bunu yapıyorlar. Terör örgütü ile ideoloji, mezhepçilik noktasında inanç, din, söylem noktasında ortak paydaya sahip olanlar gerekli insani tepkiyi, gerekli vicdani tepkiyi ortaya koymadılar. Koymak istemediler."

Bazı gazetecilerin terör örgütü PKK'nın elebaşları ile görüştüklerini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gittiler Kandil'de terör örgütünün yöneticileriyle görüştüler. Bilerek ya da bilmeyerek, kasıtlı ya da kasıtsız terör örgütüne oksijen verdiler. Terörle mücadelede bırakın tarafsız kalmayı, güvenlik güçlerinin moralini bozmak, kararlığını kırmak için her yola başvurdular. Nasıl ki şehitlerimizi sadece hükümeti yıpratmak için istismar ettilerse, sivil terör kurbanlarını da aynı şekilde sadece hükümeti yıpratmak için istismar ettiler" dedi. Başbakan Erdoğan, bu kişilerin teröristlerin katlettiği masum insanlardan söz etmediklerini belirterek şöyle dedi:

"Kardeşlerim, Bingöl'de canlı bombanın üzerine kapanarak hem yavrularını, hem sokaktan geçen insanları canı pahasına kurtaran Hatice Belgin'i konuşmazlar. İstanbul'da bir belediye otobüsünde molotofla yakılarak katledilen Serap kızımızı konuşmazlar. Siirt'te bir arabanın içinde 100'den fazla mermi ile katledilen, şehit edilen 4 hanım kardeşimizi konuşmazlar. Batman'da karnında bebeği ile katledilen Mizgin kardeşimizi konuşmazlar. Terör örgütünün infazları, terör örgütünün katlettiği kadınları, ölüme terk ettiği kadın teröristleri konuşmazlar. Biz bu sorumsuzluğa hiç aldırış etmedik, hiç aldanmadık. Bu psikolojik operasyonlara, içeriden ya da dışarıdan destek alan kampanyalara asla boyun eğmedik."

ANTALYA'DA ZULME SON VERECEĞİZ

Türkiye'nin önünde önemli bir seçim olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, Antalya'da katıldığı il kongresinde 2014 yerel seçimleri için çalışmanın başlamasını istedi.

Konuşmasında CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a da yüklenen Başbakan Erdoğan, belediye başkanının seçim döneminden verdiği hiçbir sözü yerine getiremediğini söyledi. Erdoğan, Akaydın'ı eleştirirken şunları söyledi:

"Hakkını da yemeyelim Antalya'ya çok önemli ve anlamlı bir festival kazandırdı. Almanya'daki bira festivalinin aynısını Antalya'ya taşıdı. Hatırlayın bir gencimiz de fazla kaçırdı ve biliyorsunuz öldü. 3.5 yılda yaptığı en anlamlı ve iz bırakan eser de bu oldu. Antalya'da sizlerle bu zulme son vereceğiz. 2014'te bıraktığımız yerden devralacak bir dünya kenti markası yapmak için projelerine devam edeceğiz" diye konuştu.

ANTALYA'YA STADYUM MÜJDESİ

AK Parti iktidarının Antalya'da gerçekleştirdiği ve proje aşamasında olan çalışmaları anlatarak konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, "Ayrı bir müjdem var" diyerek Antalya şehir stadyumunun yapılması noktasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ'nin protokol imzaladığını söyledi. Başbakan Erdoğan, 2014'te tamamlanması beklenen stadyumun 33 bin kişi kapasiteli olacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, bu müjdeyle birlikte boynuna Antalyaspor atkısı taktı.

ERDOĞAN KÜRSÜDEN İNDİ DEPREM OLDU

Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz açıklarında saat 15.44 sıralarında meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yaptığı Antalya'da da hissedildi. Deprem, Başbakan Erdoğan konuşmasını tamamlayıp kürsüden indiği sırada meydana geldi.


--------KUTU ------


N O T L A R


Erdoğan, 20 bin kişiye hitap etti


AK Parti Antalya 4'üncü Olağan İl Kongresi, Kepez'de 1800 tribün kapasitesine sahip Hasan Doğan Stadyumu'nda gerçekleşti. Mevcut İl Başkanı Mustafa Köse'nin tek listeye katıldığı seçimler için stadyuma portatif tribünler kuruldu, kapasitesi artırıldı.

20 bin kişinin katıldığı kongrede 2 bin 200 polis görev aldı. Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Antalya İl Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Saat 14.30 sıralarında stadyuma gelen Başbakan Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan'la kongreye katılan partilileri selamladı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında sandalyeleri örten bezlere tükenmez kalemle '2B Aksu' yazan partililer sesini Başbakan'a ulaştıramadı.

Yaşlı bir kadının heyecanına dikkat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını keserek, "Anacığım duyamıyoruz ki seni. Ama heyecanına hayran oluyorum" dedi.

Konuşmasını tamamlayarak stadyumun ortasında oluşturulan koridordan yürüyen Başbakan Erdoğan, partililere karanfil atarak teşekkür etti. Bu sırada bazı partililerin güvenlik şeridinden atlayarak Başbakan'a ulaşma çabası korumalara zor anlar yaşattı.