Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitedeki törenin ardından Kalkandere ilçesine geçerek toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, muhalefetin tüm engellemelerine rağmen Büyükşehir Belediyeler Yasası’nı TBMM’den geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü engelleyecek, reformlarımızı kesintiye uğratacak hiçbir girişime, eyleme asla boyun eğmeyeceğiz. TBMM’de büyükşehir belediye yasasının değiştirilmesine ilişkin genel kurul çalışmaları yapıldı. Birkaç gündür maalesef muhalefet önümüzü kesmek için elinden geleni yaptı. Dedik ki, ‘Boşuna uğraşmayın. Gece demeden gündüz demeden çalışacağız, bu yasayı çıkaracağız’. Hatta kavgaya gürültüye bile vardılar. Ne oldu sonunda? Büyükşehir belediyeler kanunu meclisten geçti, iş bitti. Olay budur. İnanç süt çıkartır biliyorsunuz. Bütün mesele inanmak. Milletin kürsüsünün işgalinden, sözlü ve fiili saldırıya karşı her üsluba başvurdular ama sonunda bu iş bitti. Çok ilginç. Birbirine tamamen zıt gerekçelerle her üç muhalefet partisi de meclisin çalışmasını yavaşlatma çalışması veriyorlar. Türkiye’yle ilgili her reform sürecinde bu üç parti bir araya geldiler, süreci kilitlemek için ellerinden geleni yaptılar” dedi.

Muhalefetin 10 yıldır hemen her reforma, her düzenlemeye, her yeniliğe, ‘Türkiye bölünüyor, parçalanıyor, şöyle oluyor böyle oluyor’ diyerek karşı çıktığını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

“10 yıldır attığımız her adımın önüne bahaneler, engeller çıkardılar. 10 yıldır ne dedilerse tamamı boş çıktı, yersiz, yalan çıktı. Topluma korku saldılar. Toplumun hassasiyetlerini istismar ederek siyaset ürettiler ve her seferinde kaybettiler. Şu anda yerel yönetimleri güçlendirecek, belediye hizmetlerini kaliteye kavuşturacak bu yeni yasaya da yine milletin hissiyatını istismar ederek karşı çıkıyorlar. Bunlar ortaya bir eser koymazlar, eser koyandan da hiçbir ama hiçbir haz duymazlar. Bunlara aldırmayacağız. Bunların tahriklerine, bunların şiddet boyutuna varan saldırılarına asla boyun eğmeyeceğiz. Türkiye bizden hizmet bekliyor. Türkiye’yi hizmetle, eserlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Muhalefet partileri 10 yıllar boyunca Türkiye’yi bu şekilde idare etmeye çalıştılar. TBMM’de sergiledikleri kavgacı, çatışmacı tavrı aynen hükümet oldukları dönemde de uyguladılar. Millet için ülke için hizmet üretmek yerine gerilim ürettiler, çatışma ürettiler. Çözümden çok sorun ürettiler. Bu çirkefliğe, bu çirkinliğe asla prim vermeyeceğiz. Bizim çok işimiz çok acelemiz var. Tüm engellemelere rağmen bu yasayı bu kararlılıkla çıkardık.”

Erdoğan konuşmasının ardından çeşitli eğitim kurumlarını yaptıran hayırseverlere ve holdinglerin temsilcilerine plaket verdi, daha sonra toplu açılış töreni nedeniyle kurdele kesti.

ELLER TETİKTE

Başbakan Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Kakandere'ye giderken yol kenarında kendini selamlayan vatandasların yanında durdu. Bu sırada 0002 plakalı makam aracının etrafında adeta etten duvar ören korumaların bazılarının elleri silahlarında tetikte beklemesi dikkat çekti. Erdoğan'ı ayrıca CAT timine mensup polisler de sıkı şekilde korudu.


ÖA (TM/AAA) (FOTOĞRAF)