Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenin ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından Erdoğan, tören sırasında yanına gelip davet eden Esma Çokmen'i Mengene Mahallesi'ndeki tek katlı müstakil evinde ziyaret etti.

Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Esma Çokmen, Başkan Erdoğan'ı 2010 yılında yaptığı Konya gezisi ile yine aynı yıl Temmuz ayında Ankara'da gerçekleşen Ak Parti grup toplantısında saç böreği yemeye davet ettiğini anlattı. Başbakan Erdoğan'ın o yıl Konya'daki programı çok yoğun olduğu için gelemediğini belirten Çokmen, Başbakan Erdoğan'ı ilk davet ettiği anı şöyle anlattı:

''Konya'da Başbakan'ı görmüştüm ve arabasına binmiştim. 'Kuzum seni bir kucaklayabilir miyim' demiştim. Başbakanımız da beni kırmadı. 'Gel teyzem' diyerek kucakladı. Ben o zamandan beri Başbakan'ı tanıyorum. Evime davet ettim. 'Tabi gelirim' dedi. Ama o dönem gelemedi. Çünkü çok yoğundu.''

ZEM ZEM VE HURMA DAVETİ

Bugün düzenlenen toplu açılış töreninde de Başbakan Erdoğan'ın yanına gidip davet ettiğini belirten Esma Çokmen, ''Bugün de yanına gittim ve yeni hacdan geldiğimi söyleyip davet ettim. 'Kuzum gelir misin zem zem içip ve hurma yemeye' dedim. 'Tabi gelirim' dedi. 'Ben gidiyorum kuzum, gelecek misin' diye tekrar sordum. 'Geliyorum kuzum hadi sen git' diye beni gönderdi. Allah razı olsun kızıyla birlikte geldi'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte ziyaret ettiğini ve kendisine her hangi bir ihtiyacı olup olmadığını sorduğunu kaydeden Esma Çokmen,'' Burada hem bizim, hem komşularımızın ihtiyaçları olup olmadığın sordu. Ben herhangi bir ihtiyacımızın olmadığını söyledim. Komşularımızın sorunlarını dinledi. Zem zem suyu ve hurma ikram ettim'' diye konuştu.

Yaklaşık 1.5 saat Erdoğan'ın evinde kaldığını ifade eden Esma Çokmen, ''Bu yıl aniden gelince hazırlık yapamadım. Daha önce su böreği ve baklama yapmıştım ve gelemeyince ben başbakanımıza götürmüştüm'' dedi.

Esma Çokmen, duvarda asılı olan Başbakan Erdoğan ve Emine Erdoğan ile birlikte çekilen fotoğrafın ne zaman çekildiğinin sorulması üzerine, '' O fotoğrafı 8 yıl önce çektirmiştim'' yanıtını verdi. Çokmen, Erdoğan'a, hacdan getirdiği eşyadan hediye verdiğini ve Erdoğan'ın da kendisine hediye verdiğini ama daha açmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan ise ziyaretin ardından Dedeman Otel'de partilileriyle yemekte bir araya geldi. Esma Çökmen bu yemeğe katıldı.