Erdoğan: Rabbim de milletim de bizi affetsin

Erdoğan; Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Başbakan Bülent Ecevit gibi farklı görüşten siyasetçiler ve devlet adamlarının yanı sıra kendilerinin de geçmişte iyi niyet ile bu yapıya destek olduklarını söyledi.

"Bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökmemiş olmanın üzüntüsü içindeyim" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Fethullah Gülen'i "şarlatan ve teröristbaşı", onun darbe girişimi sonrasındaki sözlerini ise "hezeyan" olarak nitelendirdi.

"Bu hezeyanlara kulak vermeye devam eden herkes, başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir" diye konuşan Erdoğan, artık şüphe döneminin bittiğini, mücadele döneminin başladığını vurguladı.

Erdoğan, "Şayet, 17-25 Aralık sonrasında aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıda aldığımız önlemler olmasaydı bu darbe girişimi muhtemelen sadece Silahlı Kuvveler içindeki bir grup silahlı teröristin değil, polisiyle, yargısıyla, bürokrasinin diğer unsurlarının katılımıyla çok daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı." dedi.

Görmez: Gülen dini alim olarak kabul edilemez

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de konuşmasında, Fethullah Gülen Cemaati ile ilgili olarak "yumuşak huylu görünen emre amade robotlar şebekesi" ifadesini kullandı.

Görmez, "Devletin tüm yapılarına sirayet ederek milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışan ve son darbe girişimiyle millet tarafından suçüstü yakalanan FETÖ terör örgütünü dini bir yapı olarak görmek mümkün değildir. Bu örgütün elebaşını da din alimi ve dini rehber olarak kabul etmek mümkün değildir" dedi. (BBC)