Rize Çayeli Büyükköy’de halka hitap eden Erdoğan, vatandaşların, “Seçim istiyoruz” tezahüratlarına “Zaten siz ne derseniz o olur” diye karşılık verdi.


Tarafsız‘ olması beklenen ancak 7 Haziran öncesinde meydanlarda ‘bir parti‘ için 400 vekil isteyerek başkanlık sistemi propagandası yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaldığı yerden devam ederek, “Ben halkımın bana verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırım. Yetkimin alanının da ne olduğunu biliyorum. Birileri diyor ki Beştepe yetkilerinin içine çekilsin. Ben yasa dışı mı çalışıyorum. Ben koşan terleyen Cumhurbaşkanıyım. Bizi ‘sus’ diye oraya çıkarmadılar, çalışacağız” dedi.

Kürt kardeşlerimin gereken dersi vermeleri gerekiyor

Diken'in haberine göre, AKP’nin tek başına iktidarına son veren HDP’ye yönelik eleştirilerini 7 Haziran öncesinden birkaç ton daha sertleştiren Erdoğan, “Bizim gücümüz önce hak sonra halk. Böyle geldi. Ama birileri de gücünü YPG’den, YPJ’den, PKK’dan alıyormuş. Ben buradan Kürt kardeşlerine sesleniyorum. Gücünü terör örgütlerinden alanlarla beraber mi yürüyecek misiniz? Kürt kardeşlerimin gereken dersi vermeleri gerekiyor” diye konuştu.

Bunlar insanlıktan çıkmış

TSK ile PKK arasındaki çatışmalar nedeniyle Hakkari dahil sekiz il, 37 bölgede ‘özel güvenlik bölgesi‘ kararı çıkmasına rağmen doğudaki olağanüstü hali kendilerinin kaldırdığını savunan Erdoğan şöyle devam etti: “Göreve geldik olağanüstü hali biz kaldırdık. Alt yapı üst yapı tüm sorunları biz ortadan kaldırdık. Bunlar insanlıktan çıkmış. İnsanlıktan nasibini almamışlar. Belediyelerine bakın hiç bir yerde üretimleri yok.”

‘Paralel’ için özel istek

Erdoğan, konuşmasında Fethullah Gülen Cemaati’ni de es geçmeyerek, “Kardeşlerim şu paralele yapı ile mücadelede sizen özel gayret bekliyorum. Bunlara gereken dersi vermemiz gerek. Çünkü bunlar bu milleti parçaladılar. Bunlar terör örgütüne oy verecek kadar şuurdan izandan uzak bir hale geldiler” ifadelerini kullandı.