Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu yürüyüşle ilgili başlattığı soruşturma konusunda bir yorumda bulunamayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Barikatları kaldırın' talimatını vermediğini belirtirken, şöyle konuştu:

"Bu ülke, yol geçen hanı değil. Benim o barikatların kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir talimatımın olmadığı doğrudur. Ben böyle bir talimat vermedim. Cumhurbaşkanı Ankara Valisi'ne böyle bir talimat verdi mi bilgim yok. Ben Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimat vereceğine de inanmıyorum. Çünkü bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik. Bundan sonra da çift başlı bir yönetimle bu ülke bir yere varmaz. Eğer bu ülkede, bir başkanlık sistemi arzu ediliyorsa ben bundan yanayım. Başkanlık sistemi gelir, o zaman bu adımları çok daha rahat atarız. Ama bunun dışında kimin ne yapacağı bellidir. Dolayısıyla Başbakan olarak benim görevim bellidir, Cumhurbaşkanı'nın da görev alanı bellidir. Kimse de böyle bir gayretin içine girerek durumdan vazife çıkarmasın."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasını istediği iddialarına ise; "Hayırlı olmuş. Olması gerekeni yapmış" diye değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, 29 Ekim resepsiyonunda 'Polis görevini yapmadı' sözüyle ne kastettiğinin sorulması üzerine ise şunları söyledi;

"Bir defa barikatların kaldırılması noktasında olsun, polisimizin o alanda atılan adımlar olsun, bu konuda olayı daha ciddi tutmaları gerekirdi. Ben bunu valimle de konuştum. Emniyet müdürünün de bilgisi var. Bir köşe yazarı şunlar söylüyor; "Bölücü başının posterleriyle yürüyüşe müsade ediliyor, Atatürk'ün ve Türk bayrağının olduğu yürüyüşe müsade edilmiyor" diyor. Bu çıkarım nereden sağlanıyor? Siz işi sıkı tutmazsanız onlar gelir bunu çıkarır."