Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Diyarbakır'da partisinin il kongresine katılıp, 267 milyon 600 bin liraya mal olan 256 proje ve 39 tesisin açılışını yapacak. Başbakan Erdoğan'ın kongrenin yapılacağı Seyrantepe Spor Salonu'na giden yol üzerine AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten tarafından Kürtçe ve Zazaca parkartlar astırıldı. Üzerlerinde Başbakan Erdoğan ve Milletvekili İçten'in fotoğrafının yeraldığı pankartlarda Türkçe 'Sayın Başbakanımız hoşgeldiniz' anlamına gelen, Zazaca, 'Tı Heyrumey' ve Kürtçe 'Tu Bi Xer Hati' yazısı yeraldı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Başbakan Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle kentte güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Başbakan'ın geçiş güzergahlarındaki cadde ve sokak üzerindeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Diyarbakır'a Kahramanmaraş, Muş, Malatya'dan yaklaşık 500 polisin yanı sıra 10 zırhlı araç getirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçiş güzergahlarında Diyarbakır Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediye ekipleri de temizlik çalışması yaptı. Ekipler, yollardaki tüm çöpleri sabahın erken saatlerinden itibaren temizlemeye başladı.

Merkez Bağlar İlçesi'nde Başbakan Erdoğan'ın gelişini protesto etmek için esnafın bir bölümü kepenklerini açmadı. Kentin diğer yerlerinde kepenklerin tamamen açık olduğu görüldü.



CA,SS(GG/İD)