Merkez Yakutiye ilçesinde bulunan 3.5 metrekarelik dükkanında dadaş elbisesi diken 62 yıllık terzi Ekrem Dumanay, Başbakan Erdoğan'ın 29 Haziran'da partisinin il kongresi için Erzurum'a geleceğini öğrenince, dadaş kıyafeti hediye etmek için çalışmalara başladı. Başbakan Erdoğan'a ölçü almadan göz kararı ile dadaş kıyafeti hazırlayan evli ve 10 çocuk babası Ekrem Dumanay, dikişleri annesinden hatıra olarak kalan 105 yıllık dikiş makinesiyle 2 ayda dikti.

Erzurum'un en usta terzisi Dumanay, hazırladığı dadaş kıyafetini kongreye bir hafta kala AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın aldırttığını belirtti. Kendisine "Başbakan'a kıyafeti birlikte takdim edeceğiz" sözü verildiğini savunan Ekrem Dumanay, şöyle konuştu:

"DADAŞ ELBİSESİNİ SARI- LACİVERT BOHÇA KOYDUM"

"Başbakan Erdoğan, İmam Hatip'de okurken akrabalarımla aynı sınıftaydı. O zamandan beri tanıyorum. Erzurum'a önemli yatırımlar yaptı. Türkiye'yi Dünyaya tanıttı. Onu Dadaş olarak kabul ettiğim için elbise diktim. Boyu, 1 metre 85 santim olduğu için göz kararı elbiseyi diktim. Başbakan'a elbiseyi dikerken gazeteler haber yaptı. Bu haberleri AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç görmüş. Benden elbiseyi istetti. Bana 'Başbakan'a elbiseyi birlikte takdim edeceğiz' dediler. İnanarak elbiseyi teslim ettim. Yeni Erzurum Stadyumundaki İl Kongresine gittim. Beni protokole aldılar. Başbakan konuşmasını yaptı. Murat Kılıç sahnede elbiseyi Başbakana verdi. Sanki kendisi yaptırmış gibi. Hayal kırıklığı yaşadım, kandırıldım. Çok duygulandım. 24 saat uyuyamadım. O elbiseyi para karşılığı yapmadım. O elbise için bana 100 bin lira teklif edenler oldu. Meslek hayatımda Başbakana layık, tarihi bir elbise diktim. Hem de elde diktim, o elbise antikadır. Başbakan Fenerbahçe'li olduğu için de elbisenin içine sarı-lacivert bohça koydum. O elbiseyle bir fotoğraf çektirip yollarsa çok memnum olurum. 6 saat bekledim ama, onunla konuşmama izin vermediler. Haksızlık ettiler bana. Erzurumlu dadaş, mert ve dürüst demektir. Türkiye'de bu elbiseyi yapacak usta yok. Sayın Başbakan'ın bu hadiseyi duymasını istiyorum. Murat Kılıç, en ufak bir elbisede rant peşine düşerse yarın ne yapar? Gelecekte vekil olacak buna biz nasıl inanalım? Tek amacım Başbakanla fotoğraf çektirmek, tokalaşmaktı. Ben aylarca bunu hayal ettim. Sevdiğim için elbiseyi diktim başka bir gayem yok. Milyarlar verseler öyle elbise diktiremezler."

Bağ- Kur emeklisi olan ve ayda 750 lira alan Ekrem Dumanay, daha çok dini bayramlar öncesi işlerinin yoğun olduğunu bildirdi. Meslek hayatını rahmetli annesinden hatıra kalan 105 yıllık dikiş makinesiyle sürdürdüğünü anlatan Dumanay "Dadaş kıyafetini başka makine dikemez. Dikse bile güzel olmaz. Dadaş elbisesi Erzurum'un milli kıyafetidir. Hollanda, Almanya ve İsviçre'ye bile diktiğim kıyafetler götürüldü" dedi.

İL BAŞKANI KILIÇ, "MEŞHUR OLMAK İSTİYOR"

İdialarla ilgili olarak AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ise terzi Dumanay'ın yüzünü dahi görmediğini belirtti. Başbakan Erdoğan'a takdim sırasında elbiseyi hediye eden Dumanay'ın kartını da verdiğini anlatan Kılıç, "Yardımcılarım onunla görüşmüş. Birileri onu dolmuşa getirmiş. Meşhur olmak istiyor. Dadaş elbisesi dikmekle dadaş olunmuyor" diye konuştu.



NÖ(KS/AAA)