Erdemir'de dün akşam vardiyasında çalışan işçilerden bir bölümü saat 19.30'da fabrikadaki yemekhanede etli patates, erişte ve tatlıdan oluşan yemeğini yedikten bir süre sonra rahatsızlandı. İşçiler, mide bulantısı, baş ağrısı ve kusma şikayetleriyle Ereğli Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde tedavi altına alınan 25 işçiden bir bölümü yapılan müdahalelerinin ardından taburcu edildi. Bir bölümü ise müşahade altına alındı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçilerden Fikret Çevik, yemekten yaklaşık 2 saat sonra rahatsızlandığını söyledi. Çevik, "Mide bulantısı başlayınca şirket yöneticilerine durumu bildirdik. Fabrikanın ambulansı ile hastaneye kaldırdılar. Etli patates ve erişte yedim. Tatlıdan yemedim. Ne oldu bilmiyorum" dedi.

Hastanede tedavi altına alınan işçilerden Serkan Adıgüzel de "Yemekten sonra rahatsızlandım. Yemekten mi yoksa normal rahatsızlık mı anlayamadım. Sonra hastaneye götürüldüm" dedi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney ve fabrika yöneticileri, Ereğli Devlet Hastanesi'nde işçilerin durumu hakkında bilgi alırken, zehirlenme ile ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.



İÇ(EE/İD)