Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kayseri halkına ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye özür borcu olduğunu belirterek, "Sözünün eriyse özür dilesin. Ben de bu özrün takipçisi olacağım’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette bakan Yılmaz, Sivas olarak Kayseri’yi örnek aldıklarını belirterek, ‘’Altının kıymetini sarraf bilir. Kayseri halkı da sarraf, altının kıymetini biliyor. Mehmet Özhaseki’yi bir değil, iki değil, üç değil, dört kez başkanlığa seçmeleri de bunu gösteriyor. Kayseri Sivas’ın öğretmeni’’ diye konuştu.

Bekir Bozdağ da, 2 günlük Kayseri ziyaretinde gördükleri yatırımlar karşısında etkilendiklerini belirtti. Bozdağ, şöyle dedi: "Kayseri 1994’den bu yana kent olarak büyük gelişim ve dönüşüm gösterdi. Kayseri’deki bu başarının ardından, bazı siyasi partiler özel karalama kampanyaları düzenliyor. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu’nun göbeğinde büyüyen, muhazafakar bir kent. Başarılarıyla Türkiye’nin illeri arasında öne çıkmış, Dünyada koşmaya başlamış bir kent. Bu nedenle Kayseri’nin aktörlerini, önde gidenlerini, kirletmek için Kayserilinin gözünden düşürmek için, bunu başarırsa Türkiye’nin gözünden Ak parti siyasetini düşürmek için bir karalama kampanyası başlattılar. Ama, o da ellerine ayaklarına dolandı. Çünkü çamur atanlar çamur içinde kalmaya mahkumdur. Çamur atanlar, attıkları çamurun içinde kalır, çamur atanı kirletir, çamurun içine sokar. Sayın Kılıçdaroğlu ‘Dava açılmazsa ben özür dileyeceğim’ dedi. Dava açılmadı, özür dilemedi, Yargı kararları ortada. Ondan sonra bakıyorsunuz hakimleri savcıları suçlayan yaklaşımlar içine giriyorlar. Buradan bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, Kayseri’de haysiyetiyle namusuyla oynadığı insanlardan Türk milleti önünden, tüm Kayserililer önünde özür dilemelidir. Özür dilemek bir erdemdir. Sayın Kılıçdaroğlu sözünün eriyse özür dilesin. Kayseri halkından, belediye başkanından, Ak partiden özür borcu var. Bu özrün takipçisi olacağız’.’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a ‘İbrik’ hediye etti. Bozdağ da, Özhaseki’ye çini tabak verdi.



DÖ-VD(OE/AAA)