Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, basına kapalı olarak gerçekleştirilen ORAN (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı) bölge toplantısının ardından, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile Kayseri, Sivas ve Yozgat vali ve belediye başkanlarına brifing verdi. Kayseri’ye yapılan yatırımların ardından Erciyes projesi ve şu ana kadar yapılan yatırımları anlatan Özhaseki, "Parasız proje üretmek bizim işimiz. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlardan sadece Erciyes dağındaki yatırım için hükümetten 50 milyon lira aldık. Erciyes projesine şu ana kadar harcanan paranın toplamı ise 100 milyon dolar’’ dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, Erciyes projesinden ve şu ana kadar yapılan yatırımlardan çok etkilendiğini belirterek, "Bu Kayseri’nin değil Türkiye’nin projesi olmuş. Sadece Kayseri değil, çevresindeki Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir, Kırşehir gibi yakın iller için de önemli proje. Emeği geçenleri kutluyorum’’ diye konuştu.

BAKANLAR TİPİDE YÜRÜDÜ, GAZETECİLERE PİDE İKRAM ETTİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve beraberindekiler oteldeki brifingin ardından, 2 bin 200 metre yükseklikteki Tekir Yaylasında tipi altında yaklaşık 1 kilometre yürüyerek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait restorana gedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Grup Başkan Vekili Elitaş tipide yürümekte zorlandı. Yılmaz, yanındaki oğlu Ömer Yusuf’u tipiden korumaya çalışırken elini de hiç bırakmadı. Restoranın fırın bölümüne geçen, çalışanlarla sohbet eden Bozdağ, Yılmaz ve Elitaş, Develi ilçesinin yöresel pidesi ‘Cıvıklı’yı bıçakla keserek önce gazetecilere ikram ettiler.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan, Kayseri, Sivas ve Yozgat vali, milletvekili ve belediye başkanlarının katıldığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, toplantının açık bölümünde yaptığı konuşmada, "ORAN projesi Kayseri, Yozgat ve Sivas illerinde kalkınmayı hızlandıracaktır. Projemiz, birçok sektöre hareket getirmiştir’’ diye konuştu.

Bakanlar için planlanan Serçel Yaylası’ndaki ‘gondol’ gezisi tipi nedeniyle iptal edildi.