'Avrupa Hareketlilik Haftası' etkinlikleri kapsamında Hacılar Kapı'da başlayıp, dağ parkuru ve yol parkuru olarak iki ayrı etapta devam ederek Tekir Kapı'da sona eren ve yaklaşık 300 bisikletlinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Dağı'nı yaz- kış aktivitelerin gerçekleştiği merkez olarak planladıklarını vurguladı. Özhaseki şöyle dedi:

"Erciyes'te çok büyük bir proje hayata geçiyor. Kayseri tarihinin en yüksek bedelli projesi adım adım ilerliyor. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi, Kayseri'nin geleceğini şekillendirecek bir proje. Genelde kışın kayak yapılan bir yer olarak bilinen Erciyes'i hem gerçek anlamda bir kayak merkezi yapacak, hem de yaz mevsiminde de çeşitli aktivitelerin yapıldığı mekan haline getirecek bir projemiz var. Kış sporları merkezi olarak Erciyes'i dünyaya açacağız ve uluslararası kayak yarışmalarına evsahipliği yapacağız. Bu proje ile turizmden daha fazla pay alacağız. Ayrıca gençlerimize iş imkanı doğacak ve sektör kendi sanayisini doğuracak. Kentteki fabrikalar yakın zamanda kayak malzemeleri ve kayak kıyafetleri üretecek. Tabi bütün bunların yanı sıra sosyal hayat canlanacak. Yaz sporları alanında 20 ayrı aktivite planlanıyor. Bugün de bisiklet sporuna gönül verenlerin bir araya geldiği bir etkinlikte beraberiz. Destek oldukları için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum."

Bisikletliler Derneği Başkanı Mehmet Lüzumlular da bundan sonra sürekli Erciyes'te olacaklarını kaydederek, "Erciyes, çok hızlı gelişiyor ve değişiyor. Bizim gibi bisiklete gönül vermiş insanlar için çok güzel parkurlar yapılmış durumda. Bundan sonra sürekli olarak Erciyes'te olacağız ve festivaller düzenleyeceğiz" diye konuştu.

DÖRT MEVSİM ETKİNLİK

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen programa ilginin büyük olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Erciyes'i hem yaz hem de kış mevsiminde dolu dolu aktivitelerin olduğu bir merkez haline getirecek Erciyes Master Planı hızla ilerliyor. Burada sadece kayak yapılmayacak, çok çeşitli aktiviteler olacak. Bunlardan birisini de şimdi hep birlikte yaşıyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında bisikletlilerimiz Hacılar Kapı'dan Tekir Kapı'ya ulaşacaklar. Bir kısmı 6 kilometrelik dağ parkurunu, bir kısmı da 15 kilometrelik asfalt parkuru kullanacaklar. Ayrıca bisiklet akrobasi gösterileri düzenlenecek. Ardından da Tekir Kapı'da buluşup programı sonlandıracağız."



VD(OE/COŞ)