Geçtiğimiz yıl 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerin ardından evleri yıkılan depremzedeler kaldıkları konteynerlarda bir hafta önce depremle sarsılan İran'a yardım seferberliği başlattı. Alkanat konteynerkentte yaşayan depremzdeler kendilerine dağıtılan yardımları İranlılarla göndermek için 'Ercişli Ekmeğini Paylaşıyor' kampanyası başlattı.

Konteynerket genel koordinatörü Mustafa Avcı, deprem acısını yaşayan Ercişlilerin böyle bir yardım kampanyası başlatmak istediklerini kendilerine illettiklerini söyledi. Avcı, "Konteynerkentte kalan vatandaşlarımız bana gelerek 'biz ne yapabiliriz' dediler. Kendileri zaten yardımlarla ayakta kalan insanlardır kendilerine gelen yardımın bir kısmını bize getirerek katkıda bulunuyorlar. Bizde Kızılay vasıtası ile bu yardımları İran'a göndereceğiz" dedi.

Yardımlarla ayakta duran depremzedeler, ellerinde fazla bulunan eşyaları paketleyerek, Kızılay vasıtasıyla İran'a ulaştırılacak. Kampanyaya katılan depremzede Murat Işık, 23 Ekim depreminde herşeyini kaybettiğini belirterek, "Depremde herşeyimi, canım kızımı kaybettim. Depremin ne demek olduğunu biliyorum. Bende bu kampanyaya katılmak istedim. Allah İran'lı kardeşlerimize sabır versin" diye konuştu.

 

KA(FE/RT)