Şemdinli İlçesi'ne 1 kilometre uzaklıktaki Altınsu Köyü'nde bulunan ve PKK yandaşları tarafından 2 defa yakılan 850 öğrencili Atatürk İlköğretim Okulu kullanılamaz hale geldi. Saldırıların ardından okulun Türkçe Öğretmeni Kadir Saraç, öğrencileri için kitap yardımı çağrısında bulundu. Bu çağrıya geçen yıl iki depremle sarsılan ve büyük yıkımın meydana geldiği Van'ın Erciş İlçesi'ndeki öğrenciler karşılık verdi. Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), 75'inci Yıl Kız Yatılı Bölge Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri, Şemdinlili öğrenciler için kitap kampanyası başlattı. Şemdinli İlçesi'nde gelip Erciş'te okuyan 7'nci sınıf öğrencisi Mecit Dayan'da kitap kampanyasına büyük destek oldu.

Erciş'te deprem felaketini de yaşayan Dayan, Türkiye'nin her yerinden olduğu gibi Hakkari'den de kendilerine büyük yardımlar yapldığını belirtti. Dayan, "Şimdi de orada benim köyümdeki arkadaşlarımda felaket yaşadı. Ben, arkadaşlarım, öğretmenlerim, Okul Müdürümüz Erol Şimşek başta olmak üzere el birliği ile Altunsu Köyümüzdeki arkadaşlarımıza buradan kitap gönderiyoruz" dedi.

Erciş YİBO Müdürü Erol Şimşek kitap kampanyasındaki hedeflerinin bin veya üzerinde olduğunu belirtti. Şimşek, "Başta Türkçe öğretmenimiz Ramazan Bozan olmak üzere bu kampanyaya katılan tüm öğrencilerime bu duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür edriyorum" dedi.