Sağanak yağmur akşam saatlerinde Van ve çevresinde etkili oldu. Yağmurun sele dönüşmesi sonucu en büyük zararı Van'ın Erciş ile Gürpınar ilçesi gördü. Gürpınar İlçesi'nin Sütlüce Köyü'nde sel suları yüzünden 4 ev, ağır hasar görürken, Erciş ilçesi'nin Şehir Pazarı Köyü'nde ise dere kenarına yapıldığı belirtilen 2 ev ile 2 ahır sel suları yüzünden zarar gördü. Sel suları ekili alanlar ile su şebekelerinde de büyük zarara neden oldu. 

Erciş'in Şehir Pazarı Köyü'nde 4 kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine sivil savunma ekipleri harekete geçti. Gelen İhbar üzerine ekipler Erciş İlçesi'ne sevk edilirken, Kaymakam Ramazan Fani, selden korunmaya çalışan 4 kişinin başka bir yere sığınması nedeniyle böyle bir ihbarın yapıldığını, şu anda kayıp kimsenin bulunmadığı, köydeki selle ilgili de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya ise Sütlüce Köyü'nde 4 evin ağır hasar gördüğünü belirtti. Selden dolayı köyde ölen ve yaralananın olmadığını belirten Kaymakam Kaya, evleri hasar gören vatandaşlar için çadır, battaniye ve yiyecek gönderdiklerini, çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 



KA (FE/RT)