Erciş Belediyesi düğün salonunda Erciş'in imar planı konulu toplantı yapıldı. Toplantıya Van Vali Yardımcısı Barbaros Baran, Erciş Belediye Başkanı Züzfikar Arapoğlu, Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Torman, İmar Planlama ve Kentsel Tasarım Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Musa Özalp, Harita Dairesi Başkanı Tamer İnan, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Daha önce Nisan ayında yapılan toplantılarda imar planının Mayıs ayında açıklanacağı bildirilmişti. Yapılan son toplantıda ise imar planının Haziran sonunda açıklanacağı söylendi.

'7 AYDIR OYALADINIZ, YETER ARTIK'

Bu tarihin açıklanmasının ardından da Erciş Ticaret Odası Başkanı Abdülkadir Arslan 7 aydır oyalandıklarını belirterek şunları söyledi:

"Nisan ayındaki toplantıda 'Mayıs sonunda açılanacak' demiştiniz. Şimdi de Haziran sonunda açılanacak diyorsunuz. Esnaf 7 aydır evinde oturuyor. Bu insanların borçları var, aileleri var. Bu insanlar ne yer ne içer bilmiyorsunuz. Haziran sonunda 'yine olmadı' diyeceksiniz. Erciş halkını 7 aydır oyaladınız. Yeter artık." 

Konuşmacılardan eski Kocapınar Belediyesi Başkanı Mehmet Karaman da, imar planının bugün açıklanmasını heyacanla beklediklerini fakat halen hazırlanmadığını, bunun da büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Karaman, "Bu gidişle ilçemizden çok kişi memleketi terk edecek. Biz kimsenin gitmesini arzu etmiyoruz. Bir an önce ne yapılacaksa yapılsın" dedi.



KA(FE/COŞ)