Van ve Erciş'i 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde vuran 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ederken, konteynerlere yerleştirilen depremzedeler için başlatılan kalıcı konut çalışmaları da sürüyor. Hasar tespit çalışmaları ardından Erciş İlçesi'nde yapılacak 5 bin 24 kalıcı konutun yapımına deprden 39 gün sora başlandı. Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, konutların Ağustos ayı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi için kış aylarına rağmen Karataşlar ve Tekevler bölgelerinde yürütülen çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü söyledi.

İlçenin yeniden inşası konusunda Erciş Belediyesi de çalışmalarını sürdürüyor. Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Richter ölçeğine göre, 7.2'lik depremde belediye hizmet binasının da ağır hasar gördüğünü söyledi. Yapılacak yeni belediye hizmet binası ile terminal binalarının projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Arapoğlu, bodrum, zemin ve 3 katlı olarak yapılacak olan hizmet binalarının 2200 metrekarelik kapalı olana sahip olacağını anlattı. Başkan Arapoğlu, şöyle dedi:

"Şehirler arası otobüs terminali, il terminali, ilçe terminali ve bakım istasyonu olarak 3 kısımdan oluşmaktadır. İlçenin eskisinden daha güzel görünüme kavuşması için tüm gücümüzle çalışıyoruz."



KA(FE/İD)