Kuzey Irak'taki yerel Kürt Parlamentosu'ndan gelen 9 Milletvekili, Şırnak'ın ardından sınırda ölen 34 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmak için Uludere İlçesi'nin Ortasu Köyü'ne geçti. Köy meydanında köylüler tarafından karşılanan heyete BDP Şırnak İl Başkanı Baki Sandak, Uludere BDP İlçe Başkanı Yunus Ürek, Şırnak Belediye Başkan Yardımcısı Hamit İke ve Uludere Belediye Başkan Vekili Rahime Yaman'da eşlik etti. Ailelerle tokalaşıp, başsağlığında bulunan heyet üyeleri, daha sonra ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Heyet adına açıklama yapan Milletvekili Sabah Beytullah, Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani başta olmak üzere tüm Kuzey Irak'ta yaşayanlar adına başsağlığında bulunmak amacıyla burada bulunduklarını söyledi. Beytullah, "34 insanımız burada adeta kurban verildi. Burada taziyeleri belirtmek, ailelerimizin acılarını paylaşmak için geldik. Öncelikle öldürmek ve kan dökmek hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Bu işin diyalogla çözülmesi ancak mümkün. Sorun demokratik ve barışçıl çözülmesi gerekir. Artık masaya oturulma zamanı geldi" dedi.

Heyette bulunan 3 kadın milletvekili olayda yaşamını yitirenlerin anneleriyle köy camiinde bir araya geldi. Heyet daha sonar ölenlerin mezarlığını ziyaret çiçekler koyup dua etti.



EB(GG/İD)