Kuzey Irak'taki yerel Kürt Parlamentosundan 3'ü kadın toplam 9 Milletvekili, Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nün ırak sınırında PKK'lı zanedilerek uçaklarla vurularak yaşamını yitiren 34 köylü için taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla Şırnak'a geldi. Dün akşam kaldıkları otelde Şırnak'taki sivil toplum kuruluş temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Iraklı milletvekilleri adına açıklama yapan Milletvekili Sabah Beytullah, "Kürdistan Parlamentosu'ndan geliyoruz. Bütün partilerle beraberiz ve şu an Şırnak'tayız.  Parlamentoda yer alan bütün partileri temsilen Uludere İlçesi'nde hayatın kaybeden 34 sivil vatandaşın yakınlarına taziyede bulunacağız" dedi.

Milletvekili Beytullah, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'a yardımlarından dolayı çok teşekkür ettiklerini de belirterek, şöyle devam etti;

"Sınır kapısında Silopi Kaymakamı tarafından çok güzel karşılandık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Uludere'nin Ortasu Köyü'ne giderek hem partiler hem de Parlamento başkanı Dr. Kemal Kerkuki adına taziye ziyaretinde bulunacağız. Umarız Uludere köyünde yaşanan olay son olur. Ümidimiz budur. Bu gibi olaylar ve Kürt sorununuz barış ve demokrasi yolu ile çözülür."

Erbil'deki yerel Kürt Parlamentosu'ndan gelen milletvekilleri sabah Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Milletvekilleri daha sonra Uludere'ye hareket etti.