Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berham Salih'e ait olduğu belirtilen Xendan adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Kürt Bölgesel Yönetimi ve Irak merkezi yönetimi Bağdat'ta yeniden görümelere başlayarak, peşmerge ve ordu güçlerinin hassas noktalardan geri çekilmesi ve yerlerinin yerel polis güçleri tarafından doldurulması konusunda prensip anlaşmasına vardı.

Mesut Barzani, sorunu çözmek amacıyla girişimlerde bulunan ve bu çerçevede kendisiyle görüşen Irak Parlamentosu Başkanı Usame Neceyfi'nin, peşmerge güçlerinin gerginlik noktalarından uzaklaştırılıp yerine bölge polisinin yerleştirilmesi önerisini prensipte kabul etmişti. Daha sonra Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile de görüşen Nuceyfi'nin bu önerisinin Maliki tarafından da kabul edildiği belirtildi.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, kendi facebook hesabında yaptığı açıklamada ise, Kürt-Arap savaşının çıkmayacağını, savaştan yana olmadıklarını ve geçmişte yaşadıkları trajedi ve katliamları da dikkate alarak topraklarını ve halklarını korumaya da her zaman hazır olduklarını söyledi.