SP Yıldırım İlçe Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Şah Sevinç, öğle saatlerinde Bursa Adalet Sarayı’na gelerek, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan hakkında hakaret ifade eden sözler söylediği iddia edilen emekli Tuğgeneral Osman Özbek hakkında 'Yasama organına karşı' suç işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Adliye Sarayı önünde basın mensuplarına açıklama yapan Sevinç, “Bir ülkenin başbakanına kahvehanelerde bile kullanılmayan küfürler ederek 'P.....' diyecek cesareti kendisinde bulan, 28 şubat sürecinin saç ayağı insanlıktan nasibini almamış dönemin memur Tuğgenerali Osman Özbek de Çevik Bir ve ekibi gibi yargılanmalı 'Bir' ağabeyinin yanına gönderilmelidir. Şimdilerin hızlı ulusalcısı Osman Özbek yaptığı bir konuşmasında 54'üncü hükümetin başbakanı Erbakan’a 'P.....' diyerek yaptıklarının bu dünyada kar kalmayacağını bilmek zorundadır” diye konuştu.

Yapılan post modern darbe yüzünden ülkenin 500 milyar dolar zarara uğratıldığını iddia eden Sevinç, "12 Nisan 2012’nin Türkiye’de demokrasi bayramı olarak kabul edilmesini istiyoruz”  dedi.

Konuşmasının ardından Mehmet Şah Sevinç, savcılığa giderek Osman Özbek hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

SB(FK/AAA)