Olay, Atakum İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde geçen yıl eylül ayında meydana geldi. Evli ve 1 çocuk babası, otomobil galerisi sahibi Cemal Güler, iş çıkışında evine gitti. Güler evinin bulunduğu apartmana girdiği sırada, yüzü maskeli bir kişinin saldırısına uğrayıp, 7 yerinden bıçaklandı. Yaralı olarak dışarıya kaçan Cemal Güler, bir süre sonra kanlar içinde yere düşerek yaşamını yitirdi. Olayın ardından soruşturma başlatan polis, Güler'in yakınlarının ve ailesinin ifadesine başvurup, cenaze törenini takibe aldı.

CENAZEYE KATILMAYINCA YAKALANDI

Cenazede kameralı ve fotoğraflı takip yapan polis, Cemal Güler'in 5 yıllık eşi 31 yaşındaki Nuray Güler'in İstanbul'da oturan küçük kardeşi Eyüp Gül'ün cenazeye katılmadığını belirledi. Kısa süre sonra da Gül'ün olay tarihinde Samsun'a geldiği bilgisine ulaşan polis yaklaşık 20 gün sonra şüpheliyi İstanbul'un Küçükçekmece İlçesi'ndeki evinde yakalayarak gözaltına aldı. İfadesinde eniştesini öldürdüğü kabul eden Eyüp Gül, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkında, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Eyüp Gül, bugün hakim karşısına çıktı. Cinayeti soğukkanlı anlatan Gül, "Olaydan bir hafta önce eniştem ablama şiddet uygulamış, o da İstanbul'a benim yanıma geldi. Ablamın morali çok bozuktu. Bir hafta sonra eniştem ablamı geri çağırdı. Ablam geri döndükten 2-3 gün sonra ben de arkasından kimseye bir şey söylemeden Samsun'a geldim. Bir otele yerleştim. Sonra da evlerine gittim. Kapıda eniştemin gelmesini bekledim. Bir süre sonra eniştem arabasını park edip eve girmek üzereyken arkasından koşup yanına gittim. Bana, apartmanın önündeki çöp bidonuyla saldırdı. Ben de bıçakla ona saldırdım. Sonra da otele gidip üstümü değiştirdim ve sabah olunca da İstanbul'a gittim" diyerek, pişman olduğunu söyledi.

ENİŞTE HAKKINDA EŞİNİ DÖVDÜĞÜ İÇİN DAVA AÇILMIŞ

Diğer taraftan, bıçaklanarak öldürülen Cemal Güler hakkında, olaydan önce, Nuray Güler'e yönelik 'hakaret ve eşe karşı kasten yaralama' suçlarından dolayı Samsun Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldığı belirtildi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşmaya gelmeyen Nuray Güler ve diğer tanıkların dinlenmesi için dava ertelendi.



İA(İS/CK)