Yenişehir İlçesi Üçkuyular Toplu Konut Sitesi'nde oturan bedensel engelli Cesur Arık, yaklaşık 4 ay önce Yenişehir Belediyesi'ne giderek oturduğu bölgede büfe açmak istediğini söyledi. İddiaya göre belediye yetkilileri de Arık'ın durumuna acıyarak büfeyi açması için sözlü onay verdi. Arık, çevresinden aldığı borç parayla 2 metrekarelik bir büfe inşa etti. Büfenin yapım aşamasında da belediyeye giderek büfeyi yaptığını yetkililere söylediğini ifade eden Arık, yetkililerin de kendisine "Sen aç büfeni sorun yok" dediğini öne sürdü.

Büfeyi geçen perşembe günü açan Cesur Arık, cuma günü belediye zabıtalarının gelerek BDP'nin mahalle meclisinin büfenin kaldırılmasını istediğini, bu yüzden de büfeyi tüm yalvarmalarına rağmen yıktıklarını anlattı.

Cesur Arık'ın büfesinin yıkılmasına tepki gösteren site sakinleri, "Çevrede 10'a yakın büfe var. Bunların hepsinin izni yok. Ayrıca Yenişehir bölgesinde binlerce kaçak yapı varken bu garibandan ne istediler. Yardım etmeleri gerekirken bunu yaptılar" dedi.

Yenişehir Belediyesi yetkilileri ise Arık'ın kendilerine müracaat ettiğini ancak izin vermediklerini belirterek kaçak yapı olduğu için büfeyi yıktıklarını söyledi.



CA(GG/COŞ)