Ada Rotaract Kulübü, Kuşadası’nda faaliyet gösteren Active Blue Dalış Merkezi ve Sürmeli Efes Otel işbirliğiyle engeliler için 'Suda engel yok' sloganıyla dalış etkinliği düzeledi. Etkinlik kapsamında, İzmir ve İlçesi Selçuk ile Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden gelen toplam 20 bedensel engelli otelin havuzunda dalış keyfi yaşadı. Dalgıç kıyafeti giydirilip, oksijen tüpü bağlanan engelliler, üç balıkadam gözetiminde dalış yaptı. Tekerlekli sandalyede hayatlarını sürdüren engelliler, suda tek başına hareket edebildiklerini görünce büyük sevinç yaşadı. İlk defa çok derinde olmasa da suyun altında olmanın heyecanını yaşayan engellileri izleyen yakınları ise duygulu anlar yaşandı. Bir engellinin suda tek başına yüzebildiğini gören ailesi, gözyaşlarını tutamadı.

Ada Rotaract Kulübü Kuşadası Dönem Sözcüsü Selime Tuğba Geren, sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenledikleri dalış etkinliğiyle engellilerin, 'Biz de varız' dediklerini söyledi.

"Bedensel engellilerin en özgür oldukları yer sulardır" diyen Geren, "Bizler de onlara engellerini unutturup, havuzda daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyimi tattırdık. Engeliler, dalış yaparak, tekerlekli sandalyelerden kurtulmanın keyfini yaşayıp, mutlu oldular" dedi.



LS(İÖ/CK)