Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçilerin akınına uğradı. Üç yıl içinde 54 bin 938 kişi tarafından ziyaret edilen hayvan barınağı, bugün ayrıca Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği (ZEDEM) üyelerini ağırladı. Barınağı gezme olanağı bulan engelliler, kedi ve köpeklere özel ilgi gösterirken, minik sıpalara da ot yedirdi.

Ziyaretin en keyifli kısmı ise engelli gençlerin ata binmeleri oldu. Görevliler eşliğinde ata binen engelliler, hem heyecan hem de büyük mutluluk yaşadı. Barınak bünyesinde hizmet vermeye başlayan Hipoterapi Merkezi hakkında bilgi alan Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği Başkanı Nejat Gürlek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a engellilere yönelik hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

Barınaktan ayrılmak istemeyen bazı zihinsel engelli gençler ise, tesisin çok güzel olduğunu ve bir kez daha gelmek istediklerini söyledi. Güzel bir günün ardından barınaktan ayrılan engelliler, geriye sevgi dolu fotoğraf kareleri bıraktı.



SC(FK/COŞ)