Bugün, Tarık Almış Tesisleri’nde antrenman öncesinde üç akülü araç teknik direktör Reha Erginer ve futbolcular tarafından bedensel engelli Aleyna Laçin (10), Mehmet ileri (19) ve Fatma Tanıkan’a (30) verildi. Akülü tekerlekli sandalyelerin teslimi için düzenlen törene Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız da katıldı.

Manisaspor Kaptanı Hüseyin Tok, sezon başında arkadaşlarıyla aralarında topladıkları paralarla, ihtiyacı olan kişilere yardım etmeyi kararlaştırdıklarını belirterek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde araştırma yaptık. İhtiyaç sahibi üç engelli genci belirledik. Bugün onlara akülü araçlarını vererek onları sevindirdik. İleriki yıllardaki hayatlarını biraz olsun kolaylaştırdıksa ne mutlu bize” dedi.

Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer de yaptıkları yardımın küçük olduğunu ama ihtiyaç sahipleri için büyük olabileceğini vurgulayıp, “Bir gün her birimiz engelli olabiliriz. Engellilerin sorunu hepimizin sorunu. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için birey ve devlet olarak herkes bir şeyler yapmalı” dedi.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız da derneklerinin 3 yıl önce kurulduğunu bu güne kadar 400 civarında akülü tekerlekli sandalye yardımı aldıklarını belirterek, “40 akülü tekerlekli sandalyeye daha ihtiyacımız var. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz” dedi.

MHÖ (İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)