Kısa bir süre önce açılan kursa katılan kursiyerlerin şaşırtıcı derecede yetenekli, ilgili ve azimli oldukları görüldü. Kursa katılanlar arasında, 2003 yılında İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde tarlasında çalışırken yüksek gerilim hattına temas edince bel ve ayak kaslarında büyük hasar oluşan, gördüğü tedavi sonrası sağlık durumu ancak yüzde 80 düzelen 32 yaşındaki Fuat Üzümcü de bulunuyor. Üzümcü resim kursunun hayatına renk kattığını belirterek, "Ben ve kursa katılan engelli arkadaşlarım için terapi gibi oluyor. Kursa katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Kursun resim öğretmeni Zeynep Salman, engellilere özel kurs verme fikrini Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a iletiğini ve onun da bu projeyi heyacanla karşılıyıp malzeme dahil her türlü desteği verdiği belirtti. Derneklerinin salonunda kısa bir süre önce çalışmalara başladıklarını dile getiren Zeynep Salman, "Güzel bir işbirliği içinde çalışıyoruz. Haftanın bir günü üyelerle ve İzmir’de yaşayan engellilerle resim çalışması yapıyoruz. Yıl sonunda sergi açmayı hedefliyoruz. Amacımız engelli vatandaşların içindeki sanat aşkını ortaya çıkarmak, sanatı toplumun her kesimine yaymak" diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu da Başkan Tartan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "İlk kez dernek bünyesinde sanatla ilgiili bir kurs açıldı. Bu nedenle çok mutluyuz. Kursiyerlerimiz kurs günlerini iple çekiyor. Engelliler fırsat verilince, hep isteyen, ihtiyaç sahibi kişiler değil, üreten kişiler konumuna geçebiliyor. Kursumuz tüm engelilire açık" dedi.



MO(AÖ/CK)