3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bodrum Kaymakamlığı tarafından Azka Otel'de 'Eğlencede Engel Yok' gecesi düzenlendi. Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer ile engelliler ve ailelerinin katıldığı gece gerçek bir şölene dönüştü. Bodrumlu yerel sanatçılar Sevinç- Ender Orkestrası'nın yöresel türküleri ve Türkçe Pop ve batı müziği şarkıları ile piste çıkan ve çılgınca dans eden engelli çocuklara, başkan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ve Bitez Belediye başkanı İbrahim Çömez de eşlik etti. Kocadon yaklaşık yarım saat pistte kalarak çocuklarla Çökertme, Kerimoğlu, Roman Havası, Misket oynadı, son günlerin gözde şarkısı Gangnam Style ile dans etti. Engelli çocukların pistte yaptıkları dans gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.

KOCADON: BUGÜNLERİ HAYAL BİLE EDEMEZDİK

Mehmet Kocadon gecede yaptığı konuşmada, yıllar önce Bodrum’da engelli çocuklara eğitim verilmeye başlandığında bugünlere gelineceğini hayal bile edemeyeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Bugün engelli çocuklarımız atölyelerinde üretim yapıp okullarına katkıda bulunurken, artık benim telefonuma mesaj atıp dileklerini, isteklerini, üzüntülerini ve sevinçlerini paylaşıp, kutlama mesajı çekebiliyorlar. Onlar bizim bir parçamız. Bugün onlara olanak verildiğinde ne yapabileceklerini bir kez daha gösterdiler. Yaptıkları danslar, oynadıkları oyunlar gerçekten alkışlanmaya değer."

Pisti dolduran engelli çocuklar yaklaşık iki saat boyunca dans etti eğlendi. Kocadon gecede hiçbir ücret almadan sahneye çıkan Sevinç- Ender Orkestrası’na çiçek ve plaket vererek teşekkür etti.



YA(İÖ/COŞ)