Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi ve Mandalina Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen etkinlikle engelli bireylerin sosyal yaşama adapte olmaları amaçlanıyor. Etkinliğe aileleriyle birlikte katılan engelliler, ebru sanatçıları eşliğinde ebru yapmanın mutluluğunu yaşadı. Alanya'da akraba evliliğine bağlı olarak görme yetisini 10 yıl önce tamamen kaybeden 52 yaşındaki Habibe Özdil de terapiye katılarak, ebru yaptı. 10 yıl öncesine kadar her türlü nesneyi gördüğü için ebru sanatını gözünde canlandırabildiğini belirten Habibe Özdil, "Doğuştan görme engellilere göre biraz daha şanslıyım. Birçok nesneyi gözümde canlandırabiliyorum. Ortaya çıkan resmi görmesem de bunu yapmak çok hoşuma gitti" dedi.

Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu ise "Ebru sanatı birçok hastanede tedavi yöntemi olarak uygulanıyor. Engelli bireyler burada çok keyifli zaman geçirdi. Yüzde 100 görme engelli bireyler dahi keyifle ebru çalışmalarına katılıyor" diye konuştu.

Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nde görevli psikolog Esra Yemez de engellilerin ebru yaparken iç dünyalarını ve yaratıcılıklarını ortaya koyabildiğini söyledi. Mandalina Sanat Atölyesi sahibi Fulya Kesici ise "Engelli bireylerle birlikte böyle bir sanat etkinliği yapmaktan çok mutlu olduk. İsteyen engelli bireyler atölyedeki kurslardan ücretsiz yararlanabilir" dedi.



TE(HA/SS)