Çankaya Mahallesi 111 Sokak'ta bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne iş takibi için gelen engelliler basamak sürprizi ile karşılaşıyor. Araç trafiğine kapalı olan sokakta bulunan İl Müdürlüğü'ne gitmek isteyen akülü araç ve tekerlekli sandalye kullanan engelliler, iki basamak çıkmak zorunda kalıyor. Akülü tekerlekli sandalyeye kullanan bedensel engelli Gül Deniz İçel (40) de basamakları yoldan geçen vatandaşların yardımıyla aşabildi. Gül Deniz İçel, "Bir konuda bilgi edinmek için geldim ama gördüğüm manzara karşısında oraya nasıl giderim bilmiyorum. Arabamda akülü olması nedeni ile çok ağır. Bu sorunu birçok kez dile getirdik ama bir türlü çözülmedi. Yapacak bir şey yok" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selahattin Bulut, kurumları içinde engelliler için asansör, bina girişinde engelli girişi olduğunu ancak araç trafiğine kapalı olan sokak girişindeki basamakların arasına belediye tarafından engellilere uygun rampa yapılması gerektiğini söyledi.

Belediye yetkilileri, kentte yeni yapılan kaldırımların engellilerin durumu da göz önüne alınarak yapıldığını ancak belirtilen sokağın eskiden yapıldığını ifade ederek, en kısa zamanda buradaki basamak engelinin kaldıralacağını söyledi.