Anadolu Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nihat Yayla öncülüğünde Atapark mevkiindeki üst geçidin girişinde düzenlenen protesto gösterisine katılan 5 engelli derneğinin üyeleri, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini dile getirdi. Engellilere destek için gösteriye katılan MHP Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yüksel de engellilerin sahile gidebilmek için Hükümet Konağı ile kent merkezi arasında kullanacağı üst geçidin bulunmadığına vurgu yaptı. Yüksel, "Engelli arkadaşlarımızın isteklerinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Belediye her yıl Taşbaşı Parkı'nda iftar yemeği veriyor, limanda fuarlar düzenleniyor. Ancak engellilerimiz bu iftar yemeğine katılamıyor. Üst geçitler yeniden tasarlanarak engellilerin kullanımına uygun hale getirilmeli. Bu duvar kaldırılmalı, en az beş yere engellilerin kullanabileceği şekilde üst geçit yapılmalı" dedi.

Anadolu Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nihat Yayla ise engellilerin sahildeki üst geçitleri kullanamadığını, defalarca dile getirmelerine rağmen buna yönelik bir çalışma yapılmadığını söyledi. Yayla, "Şimdiye kadar bununla ilgili hiçbir adım atılmadı. Arkadaşlarımız sahile gitmek istiyor. Üst geçitleri kullanamadıkları için sorun yaşıyorlar. Üst geçitlerde asansör boşluğu var ama yapılması için hiçbir çalışma yapılmıyor" diye konuştu.

Nihat Yayla, sahilde gezmenin tüm vatandaşlar gibi engellilerin de hakkı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bizim sahilde gezip, bir ağacın altında oturup, denizi izlemeye hakkımız yok mu? Kent merkezinde bin civarında engelli var. Eğer engellilere değer veriliyorsa sorunlar çözülsün. Sinyalizasyonlarda görme engelliler için sesli uyarı sistemi olmadığı için arkadaşlarımız zorlanıyor. Bu sistemin maliyeti çok değil. Yapıldığı takdirde en azından görme engelli arkadaşlarımıza değer verildiği gösterilmiş olunur. Sistem arkadaşlarımızı tehlikelerden korumuş olacağı gibi kazaların yaşanmasını da önleyecek."

Açıklamanın ardından protesto gösterisine katılan engelliler kent içinde zorlandıkları bazı noktaları gösterdi.



HK(TM/CK)