Alanya'da Dünya Engelliler Günü, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinliğe, Alanya Kaymakamlığı'na vekalet eden Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, kamu kurum müdürleri ve özel rehabilitasyon okullarının öğrencileri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, kortej geçişinin ardından İskele Meydanı'nda devam etti. Engelliler ve aileleri için düzenlenen dans ve animasyon gösterilerinin ardından onlarca engelli, hareketli şarkılar eşliğinde eğlendi. Engelliler daha sonra Güney Koreli sanatçı PSY'nin son dönemin dillerden düşmeyen şarkısı 'Gangnam style' eşliğinde dans ederek eğlendi.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Çetin Geyik, engellilere yaşamdan tat almaları, geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak olanaklar yaratılması ve yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Alışveriş, sanat ve eğlence merkezileri başta olmak üzere mimari tasarımlar ve toplu taşıma araçlarının engellilere göre dizayn edilmesi gerektiğini anlatan Geyik, Alanya'da 750 engelliye kimlik kartı verdiklerini, Alanya ve Gazipaşa'da 1800 engelliye evde bakım hizmeti verildiğini söyledi.