ÖSYM tarafından düzenlenen sınav, 12 bin 128 salonda, 41 bin 756 görevlinin nezaredinde yapıldı. Neredeyse 3 aday için 2 görevlinin yer aldığı sınav saat 10.00'da başladı. ÖMSS giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport kontrolünden geçirilen adayların yanlarında çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, elektronik büyüteç, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar bulunduramadı. Adaylar kadar yakınları da büyük heyecan içerisinde sınav saatinin bitmesini beklerken, adayların yanındaki içme su şişelerinin etiketleri de söküldü. Görevliler özürlü adaylara yardımcı olmak için seferber olurken, merdivenleri çıkamayan adaylar asansörlere alındı. Okullardaki hizmetliler de adaylara yürüme ve salonu göstermede görev aldı.

ÖSYM yetkilileri her aday için farklı numarada basılan kitapçıklardaki soruların, birbirinin tamamen aynı olduğu halde soru veya seçeneklerin sıralanışının farklı olduğunu bildirdi.

Her öğrenim düzeyi ve özgür grubu için ayrı soru kitapçığı dağtılırken, adaylar 5 seçenekten birini işaretledi. 60-80 dakika süren sınavda ÖMSSP-1 ortaöğretim düzeyi, ÖMSSP-2 ön lisans düzeyi, ÖMSSP-3 lisans düzeyi puanları verilecek.



DHA(İD)