Sivas Belediyesi bünyesindeki Hayat Ağacı Derneği ile Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik çağrı merkezi elemanı yetiştirme kursu düzenlendi. Kursa başvuran 34 kişi özürlüler kültür merkezinde mülakata alındı. Yüzde 20 istihdam garantili kursa, yapılan mülakat sonrası yetenekli 10 kişinin seçileceği belirtildi.

Bedensel engelli ve görme engellilerin büyük çoğunlukta yer aldığı mülakatta, kursa katılmaya hak kazanan kişilere 544 saat eğitim verileceği öğrenildi. Kursa katılan 10 kişiden yüzde 20'sinin Sivas Belediyesi çağrı merkezinde istihdam edileceği, diğer kursiyerlerin istihdam edilmesi için ise çeşitli firmaların çağrı merkezlerinden taahhüt alındığı bildirildi.

Amaçlarının engellileri bu alanda çalıştırmak olduğunu belirten Hayat Ağacı Derneği Proje Koordinatörü Ahmet Dağüstü, "Yapılan başvurular arasından en az yüzde 40 engeli bulunan ve bu işi yapabilecek 10 kişi seçeceğiz. Bunun sonucunda da bir istihdam olmasını arzu ediyoruz. Çünkü kurs 5.5 ay sürecek. Biz çeşitli firmalarla görüşüp, onlardan taahhüt aldık. Kursiyerlerimizi o firmalarda istihdam edeceğiz" diye konuştu. 



GC(EA/AAA)