Darıca sahilinde yapılan uğurlama törenine Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Seymen Koleji Genel Müdürü Murat Kaya, Darıca Bir Umut Engelliler Dernei Başkanı Melek Arıkan,  birim müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kocaeli Bir Umut Engelliler Derneği’nin organizasyonu ve birçok kurum ve kuruluşun desteği ile 'Engelim, Başarıma Engel Değil' projesi kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla Darıca sahilinden yola çıkan kürekçiler, sadece kas gücü ile kürek çekerek İzmit Körfezi’ni dolaşacak. Daha önce kürek çekerek Yunanistan’a kadar giden ve önümüzdeki aylarda İtalya’ya açılmayı planlayan Hüseyin Ürkmez ile Bülent Evirgen, Zafer Öktem ve Ali Ürkmez ile birlikte 3 sandal ve 1 kanosuyla Darıca’dan bugün yola çıkan aktivist Hakan Pekzorlu, yarın İzmit’te olmayı planlıyor. 

Yarın Saat 16.00’da İzmit Yelken Kulübü’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Özel Seymen Eğitim Kurumları yetkililerince karşılanacak olan Pekzorlu ve kürekçiler, daha sonra yine aynı sandallarla karşı sahildeki Gölcük'e hareket edecek. Buradan sonra da 4 Mayıs'ta Değirmenderespor Su Altı Topluluğu’nde olmayı hedefleyen ekip burada da bir etkinliğe katılacak.

Darıca’da yapılan törende konuşan Darıca Bir Umut Engelliler Başkanı Melek Arıkan, "Engelli kardeşlerimizin sesini duyurmak amacıyla böyle bir program yapıyoruz. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.



EP(MB/SS)