Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün engelli bireylerin hayata daha sıkı sarılmalarını amaçlayan projesi kapsamında 100 engelli, 12 ay boyunca haftanın iki günü birer saat yüzme kursu alıyor. Engelliler, servis araçları ile evlerinden alınarak olimpik yüzme havuzuna getirileyor ve kursun ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, müdürlük olarak engelli bireylerin havuzda engellerini ortadan kaldırmak ve hayata daha sıkı bağlanmaları için yola çıktıklarını belirtti. Köseoğlu, "Hayata Kulaç Atıyoruz" projesi ile 7 ile 29 yaşları arasında 100 engelli bireye 12 ay boyunca yüzme kursu vererek yüzmeyi öğreteceğiz. Projeyi zevkle yapıyoruz. Onların bu güler yüzünü gördükçe bizim çalışma azmimiz daha da artıyor. Çünkü onların buna ihtiyacı var. Ne kadar engelli çocuğumuz varsa biz diğer spor tesislerimizden de faydalandırıp bu tür hizmetlerimizi şimdiye kadar sunduk. Bundan sonra yüzmede sunuyoruz" dedi.

Kursiyerlerden Mehmet Karaçetin uzman antrenörler eşliğinde kısa sürede yüzmeyi öğrendiğini belirtirken, Selim Kartal ise herkesin yüzmeyi öğrenmesini istedi.

Kurs antrenörü Baykal Karataş kursiyerlerin içlerinde yetenekli sporcular bulunduğuna değinerek, “Bu çocukları değerlendirip hayata kazandırmayı düşünüyoruz. İnşallah bu konuda daha büyük adımlar atılacak" dedi.