Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'na aileleriyle birlikte gelen 40 engelli, bir günlük temsili askerlik eğitimi için yakınlarının yardımıyla askeri üniforma giydi. Tören alanına geçen engelliler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Engelliler, daha sonra Türk bayraklı masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak yemin etti.

Törene Vali Fatih Şahin, Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, CHP'li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mahmut Ege, Muğla Vergi Mahkemesi Başkanı Uğur Karadoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkukuzu, askerler ile engelli aileleri katıldı. Bir günlüğüne temsili askerlik yapan 40 engelli genç, askerlerin yardımıyla yemin ederken protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi. Konuşmaların ardından program, geçit töreni ile sona erdi. Engelliler, kendilerine bu anlamlı töreni düzenleyen yetkililere teşekkür etti.

Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, orduya olan inançlarının bir kez daha arttığını söyledi. Çetinözlü, "Engellileri unutmayarak bizleri temsili de olsa şerefli askerlik görevini yapmamızı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Bugün bir hayalimizi gerçekleştirdik. Ömrümüzde ayrı bir sayfa açıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir ferdi olarak orduya katıldık. Bu ortamda güzel bir havayı teneffüs ettik. Bayrağımızın gölgesinde ant içtik. Her zamankinden daha güçlüyüz. Ordumuza olan inancımız bir kat daha arttı. Bizlerin belki konuşmaya gücü yok. Ellerimiz titrer, hedefi şaşırabiliriz ama düşüncelerimiz asla şaşmaz. Ulu önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından şaşmayız. Cumhuriyetimiz ve bayrağımız için her an canımızı seve seve vermeye hazırız" dedi.