Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 29 engelli için düzenlenen törenle yemin ettirilip terhis belgeleri verildi. İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlen yemin törenine Yozgat Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Uçar, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, daire müdürleri ve engelli yakınları katıldı. Engelliler, törende saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Türk bayrağına ellerini koyarak yemin etti.

ASKERLİK ANILARINI DİNLERDİK

Engelli askerler adına konuşan Selahattin Demircan, Türk milletinin gözbebeği kahraman ordusunun mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirtirken, "Biz engelli olduğumuz için askerlik anısı anlatanları hep dinledik, ama artık bizim de anlatacak anılarımız olduğu için çok sevinçliyiz. Bizlere bu fırsatı sağlayan tüm silahlı kuvvetleri mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya ise askerliğin sağlıklı her Türk erkeği için zorunlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu;

"Askerlik Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlik hizmetini yapamayıp, askerlik özlemi çeken engelli vatandaşlarımıza bir gün süreli temsili askerlik yaptırma faaliyeti 2002 yılından itibaren Engelliler Haftasın'da icra edilmektedir. Bugün 29 kardeşimiz bu hizmeti yerine getirmek için aramızdadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşkuyla asker üniformaları giymiş kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır."

Konuşmaların ardından Mustafa Batur isimli engellinin İstiklal Marşının on kıtasını coşkuyla okudu. Daha sonra engelli askerlerin terhis belgeleri verildi ve tören geçişişi yapıldı. Program, askeri malzemelerin tanıtıldığı serginin gezilmesiyle sona erdi.