AÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde ikinci öğrenime kayıt yaptıran Ozan Şahin, okul yolundaki Dumlupınar Caddesi'nde yer alan üst geçidi kullanmak zorunda olduğunu, ancak yürüyen merdiveni olmayan üst geçidin asansörünün tamir edilmediği için her gün normalde 2 kilometre yerine, çeşitli yolları dolanmak zorunda kaldığı için 6.5 kilometreye uzayan yolu ciddi tehlikeleri göze alarak, akülü arabasıyla yaklaşık 1 saatte gittiğini söyledi.

Üniversiteye kayıt yaptırdıklarında, kampüsün engelliler için düzenlendiğini, engelsiz kampüsle karşılaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ozan Şahin, ancak kent içinde karşılaştığı engeller nedeniyle mutluluğunun kısa sürdüğünü belirtti.

Oğlunun ikinci öğrenimde, akşamları okuduğunu belirten anne Behice Eskici, "Her gün saat 17.00'de okula gidiyor. 22.00 sıralarında eve gelmek için tekrar yola çıkıyor. Fakat bu yol çile yoluna dönüşüyor" dedi.

Oğlunun saat 17.00'den sonra çalıştırılmayan üst geçit asansörlerinden birinin de arızalı olması nedeniyle otoyolu kullanmak zorunda kaldığından yakınan Eskici, "Sorun sadece arıza değil. Asansör tamir edilse dahi, sadece 07.00 ile 17.00 saatleri arasında çalışıyor. Oysa oğlum ikinci öğrenimde ve dersleri saat 17.00'den sonra başlıyor" diye konuştu.

İKİ ASANSÖR İKİ FARKLI KURUMA AİT

Asansörün tamir edilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne gittiğini, aldığı yanıtların kendisini şaşırttığını söyleyen Behice Eskici, şunları anlattı:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yetkililer, Bayındır Mahallesi'nde kalan asansörün işletmesinin Büyükşehir Belediyesi'ne, karşı taraftaki yani arızalı asansörün ise Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait olduğunu söyledi. Arızanın giderilebilmesi için Karayolları yetkilileri ile temasa geçeceklerini belirttiler. 10 gün geçti hiçbir haber alamadık. Bilgi verilmedi. Oğlum gece vakti, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde karayolunu kullanarak okula gidip, eve geliyor."

ASANSÖR TAMİRİ İÇİN İHALE YAPILACAK

Oğlunun okula gidip gelme azmini kırmamak için harekete geçtiğini söyleyen Behice Eskici, "Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne gittim. Arızalı asansörün tamiri için ihale yapılacağını, ihale sonucunun ve tamir sürecinin en iyimser tahminle ekim ayının sonuna kalacağını öğrendim. İkinci öğrenimde okuyan oğlum otoyolu kullanırken ben hep yanında olmaya çalışıyorum. Fakat benim kendisine nezaret edemediğim günlerde akülü arabası ile gidip geliyor. Eğer Ozan saldırıya uğrar, karanlıkta otomobil çarparsa, bunun hesabını kim verir" dedi.

HASTALAR DA MAĞDUR

Yaya üst geçidinin AÜ Hastanesi önünde olduğunu, her gün yüzlerce hastanın da karşıya geçmek için aynı geçidi kullandığını aktaran Eskici, "Hasta ve yaşlılar da engelliler gibi mağdur. Bu soruna acil çare bulunmalı. Üst geçide bu gibi durumlar için rampa yapılmalıydı. Çocuk arabası ve engelli arabası ile karşıya geçmeye çalışanların, asansör çalışmadığı zaman, hızla gelen araçların arasından karayolunu kullanarak karşıya geçtiklerine şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.



EA(SU/CK)