Manisa'daki 50 yıl Mahallesi, 6114 Sokak’ta yaşayan doğuştan bedensel engelli Tuba Köroğlu, okuma azmi ile dikkat çekiyor. Bacakları ve el parmaklarının büyük bölümü olmayan Köroğlu, 7 yıl boyunca babasının sırtında okula giderek, eğitimini sürdürdü. Ailesinin 3 çocuğundan biri olan Tuba Köroğlu, bu eğitim öğretim yılı başında akülü tekerlekli sandalyeye kavuştu. Tekerlekli sandalye sayesinde, rahatça yaklaşık 800 metre uzaklıktaki okuluna gitmeye başlayan Tuba’nın bu sevinci evlerinin yakınındaki hemzemin geçide 10 gün önce üstgeçit yapılmaya başlanmasıyla kabusa döndü. Çalışmalar nedeniyle okul yolundaki hemzemin geçidi kullanamayan Tuba Köroğlu'nun 3 kilometreyi bulan başka bir yoldan okula gitmesi gerekiyor. Ancak, bu yola da tekerlekli sandalyesinin aküsü dayanmıyor. İşsiz babasının da bel fıtığı nedeniyle artık kendisini taşıyamaması nedeniyle Tuba, 10 gündür okuluna gidememekten yakındı.

BABA ÇARESİZ

Kızının durumuna üzülen Celal Köroğlu, kent merkezindeki engelleri kaldıranların kenar mahallelerdeki durumu görmezden geldiğini savundu. Köroğlu, şöyle dedi:

"Kenar mahallelerde de engelilerin yaşadığı unutulmamalı. Bel fıtığı olmasam kızımı yine sırtımda okula taşırdım. Bir kızımı maddi sıkıntılar nedeniyle okuluna devam edemedi.  Tuba’nın mutlaka eğitimine devam etmesini istiyorum. Engeline rağmen Tuba, başarılı bir öğrenci. Her yıl takdir belgesi getiriyor. Tuba’nın yine eskisi gibi okulana devam edebilmesi için yetkililerden çözüm bekliyoruz."

RESSAM OLMAK İSTİYOR

Okula gidemediği için üzüldüğünü belirten Tuba Köroğlu ise, bir an önce okul ve arkadaşlarına kavuşmak istediğini söyledi. Okuluna giden yoldaki hemzemin geçitteki düzenlemenin bir an önce tamamlanmasını veya belediye yetkililerinden kendisi için başka bir çözüm üretmelerini isteyen Köroğlu, "Sağ elimde sadece iki parmağım var. Sol el parmaklarım ise yok. Ancak, bir kitapta resim gördüm. Çizmeyi denedim ve başardım. Bundan sonra da ressam olmaya karar verdim. Resim yapmakta elini çok büyük önemi var. Ancak, ben bunu kendimde engel olarak görmüyorum" dedi.

Köroğlu, kimseden bir maddi destek beklemediğini tek isteğinin bir dizüstü bilgisayar olduğunu ekledi.



İK(İÖ/İD)