Osmaniye Belediyesi tarafından yürütülen projede, engellilerin tekerlekli sandalye ile birlikte binmesi için hidrolik rampalı halde modifiye edilen kapalı kasa minibüs, 444 15 63'lı telefonu arayan engellilerin yardımına koştu. Engelliler, görevlilerin yardımıyla Engelli Taksi'ye bindirilip yakınlarıyla birlikte gitmek istedikleri yerlere ulaştırıldı. Osmaniye'de il genelinde yaklaşık 12 bin engelli yaşadığını belirten Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Engelli vatandaşlarımızın dört duvar arasında kalmadan, sosyal hayatın içinde yer almaları amacıyla Engelli Taksi hizmetini ücretsiz yürütüyoruz" dedi.

Başkan Kadir Kara, Osmaniye Engelliler Platformu ile işbirliği içinde Engelli Taksi hizmetini başarıyla sürdürdüklerini vurguladı. Kara, "Engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilip, sosyal hayata katılımlarının en üst düzeye ulaştırılması amacıyla 3 yıl önce hizmete giren Engelli Taksi, engelli kardeşlerimizi istedikleri yere ücretsiz taşıyarak önemli bir görev yapmaktadır. Engelli Taksi Projesi, diğer belediyelere de örnek olmuştur. Bugün sağlıklı bir insan olabiliriz, ancak yarın bizlerin de engelli olmayacağının bir garantisi yok. O nedenle halen bir taşıtla yürüttüğümüz Engelli Taksi'nin sayısını arttırmak için hayırseverlerin de desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk ise ilde yaklaşık 12 bin engelliden 4 bin kadarının evde bakım hizmeti aldığını, yaklaşık 2 bin engellinin de rehabilitasyon merkezlerinden yararlandığını belirtti. Aktürk, "Tekerlekli sandalye ile toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlama şansı bulunmayan engelliler, Engelli Taksi'yle istedikleri yere rahatlıkla gidebiliyor. Bu hizmetten daha fazla engellinin yararlanması için taşıt sayısının arttırılması yararlı olacaktır" dedi.