Muğla Kız Teknik Meslek Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan bedensel engelli Hulusi Kalaycı, çarşamba günü 48 EH 693 plakalı otomobilini Naci Karaosmanoğlu Caddesi’ndeki engelliler için tahsis edilen yol kenarına park etti. Özürlü Park Kartı’nın aracın ön camında asılı olduğunu ileri süren kalp pili takılı yaşayan Kalaycı, bir süre sonra döndüğünde fahri müfettiş tarafından aracına 'Taşıt yolu üzerinde engellilerin araçları için ayrılmış bölüme park etmek' suçundan 144 TL para cezası kesildiğini öğrendi. Cezaya şaşıran Kalaycı, emniyet müdürlüğüne giderek durumu anlattı. Görevli polislerin, "Ceza kesildiği için geri alınamaz. Ancak, dava açarak sorunu gideribilirsiniz" dediğini anlatan Kalaycı, bunun üzerine Muğla Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurup, cezanın iptali için dilekçe verdi. Hakkını yasal yollardan arayacağını belirten Kalaycı şunlarısöyledi:

"Daha önce engellilerin araç plakalarında engelli amblemi bulunuyordu. Ancak, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 53 maddesindeki yer alan bu uygulama, bir süre önce geçici madde ile değiştirilip, kişinin isteğine bırakıldı. Ben de bunun üzerine otomobilimin plakasındaki engelli amblemini kaldırttım. Engelli olmama ve engeliler için ayrılan yere park etmeme rağmen boş yere ceza yedim. Bu konuda başka engelilerin de mağdur olmaması için herkesle paylaşmak istedim."

Hulusi Kalaycı, Fahri Trafik Müfettişleri’nin bu işi yapabilmeleri için gerekli bilgi birikimine sahip olması gerektiğini söyledi.



CA(İÖ/COŞ)